Saadet Partisi’nden Başak Demirtaş’a destek ziyareti

Yayın tarihi: 15 Haziran 2020 Pazartesi 8:20 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2020 Pazartesi 8:22 pm

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, cinsiyetçi saldırıya uğrayan Başak Demirtaş’a destek ziyaretinde bulundu. İktidarın kutuplaştırıcı dil kullandığının altını çizen Bozan, “Partiler düşman değil, rakiptirler” ifadesini kullandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik Twitter’da yapılan cinsiyetçi saldırıya tepkiler sürüyor. Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Başak Demirtaş’ı ziyaret etti. Eşi ve partisinin kadın kolları başkanıyla destek ziyaretinde bulunan Bozan, ziyaretin ardından, “Bu ahlaksız paylaşımı yapan kişi, kişiler ve zihniyeti kınıyor ve lanetliyorum” açıklamasında bulundu.

Duvar’ın haberine göre; hükümete eleştirilerde bulunan Bozan, “Partiler, farklı fikir, düşünce ve programlara sahip oldukları için ayrı teşkilatlanmakta ve iktidar için siyasi faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Siyasi partiler, program, fikir ve icraatlarıyla mücadele etmelidirler. Siyasi partiler birbirlerinin düşmanları değil, rakipleridirler. AKP iktidarının, kendileri dışındaki tüm muhalefete karşı kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve terörize edici bir dil kullanması sonucu, maalesef toplum içinde kin ve düşmanlık duygularının zeminini oluşturmaktadır. Daha önce Malatya Pütürge’de seçim günü Saadet Partili iki sandık görevlisine saldırı yapılmış, iki parti mensubumuz hayatını kaybetmişti” ifadelerini kullandı.