Saadet Partisi İl Başkanı Ayasofya’nın kapısında Erdoğan’ı bekliyor

Yayın tarihi: 13 Haziran 2020 Cumartesi 3:58 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2020 Cumartesi 4:01 pm

Ayasofya’nın ibadete açılması tartışması devam ediyor. Son olarak Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “Abdestimizi aldık bekliyoruz” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı “Ayasofya’nın ibadete açılması” tartışmasına yönelik Twitter hesabından değerlendirmede bulundu. Sevimli, “Danıştay kararını beklemeye gerek de yok! Ayasofya açılsın da kim açarsa açsın! Abdestimizi aldık bekliyoruz. Buyursun ilk namazı da Cumhurbaşkanı Erdoğan kıldırsın” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: Özür dileyerek Erdoğan’ın bir yıl önceki sözlerini aktaracağım

‘İLK NAMAZI ERDOĞAN KILDIRSIN’

“Buyursun ilk namazı Erdoğan kıldırsın” diyen Sevimli, şu değerlendirmelerde bulundu:

Fatih Altaylı Saray’ın kesin ‘Ayasofya’ kararını açıkladı

“Günlerdir her platforma Sultan Fatih’in emaneti Ayasofya Cami’nin yeniden ibadete açılması tartışılıyor. Birkaç fütursuz ses dışında hemen herkesin Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması üzerinde uzlaştığını görüyoruz.

Her daim bunun için mücadele etmiş, kampanyalar, organizasyonlar yaparak bu ruhu diri tutmuş bir hareketin mensubu olarak süreci sonuna kadar destekliyor, Ayasofya Cami’nde saf tutacağımız günleri heyecanla bekliyorum. Hemen hemen bütün partilerin ve aziz milletimizin üzerinde hemfikir olduğu bu mesele hakkında artık kaybedilecek tek bir saniye dahi yok! Danıştay kararını beklemeye gerek de yok!

İster TBMM eliyle olsun, isterse Bakanlar Kurulu kararıyla olsun bu süreç olumlu bir şekilde sona erdirilmeli. Siyaset üstü bu mesele kısır siyasi çekişmelere alet edilmemeli. 17 yıldır Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili tek bir müsbet adım atmak şöyle dursun; Kültürel çalışma adı altında Hıristiyan teolojisinde Serafim olarak tabir edilen, melek tasvirlerinden birinin mozaik yüzünü ortaya çıkarmakla övünen iktidar, artık vicdanlara kulak vermeli, hamaset yerine somut adımlar atmalı! Buradan çağrıda bulunuyorum,

Ayasofya açılsın da kim açarsa açsın! Ayasofya açılsın da neden açılırsa açılsın. Abdestimizi aldık bekliyoruz. Buyursun ilk namazı da Cumhurbaşkanı Erdoğan kıldırsın.”

https://twitter.com/drabdullahsevim/status/1271718988729454593?s=20