Saadet Partisi: Görüşmenin protokol krizi ile anılması Erdoğan’ı düşünmeye itecektir

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 6:34 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 12:05 pm

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Saray’da görüştü. 2 saat 20 dakika süren görüşmede, koltuk krizi çıktı.

Karamollaoğlu, Erdoğan ile bugün saat 15.00’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşme yaptı.

Erdoğan’ın görüşme sırasında Karamollaoğlu’na oturacağı yeri göstermesi ve hemen ardından çekilen fotoğraflar gözlerden kaçmadı. Erdoğan’ın Karamollaoğlu’na oturacağı yeri göstermesinin ardından Saadet Partisi lideri epey uzak mesafedeki koltuğa oturdu. İkili arasındaki görüşme mesafesi, görüşme sırasında soğuk rüzgarlar estiği yorumlarına neden oldu.

“ERDOĞAN OTURUP DÜŞÜNECEKTİR”

Erdoğan ile Karamollaoğlu arasında yaşanan koltuk krizine ilişkin TELE 1’den Esma Yapıcı’ya konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi. Devlet protokollerinde örf ve adetlerin olduğuna dikkat çeken Kaya şu ifadeleri kullandı: “Uzun yıllardan bu yana devam eden bir kültürümüz var. Uygun olup olmadığını kamuoyu takdir edecektir. Biz bunları problem yapmadık. Ama bu görüşmenin protokol kriziyle kamuoyunda konuşuluyor olması herhalde sayın Cumhurbaşkanı’nı da tekrar oturup düşünmeye ve daha dikkatli davranmaya itecektir diye düşünüyoruz.”

Erdoğan ve Karamollaoğlu arasında ‘mesafe’li görüşme

Karamollaoğlu, Erdoğan ziyareti öncesi başkanlık sistemini eleştirdi