Rüzgar enerjisi milyonlarca dolar tasarruf sağlayabilecek

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 11:38 am

Amerika’da yapılan yeni yapılan bir çalışma, daha iyi rüzgar tahminlerinin, Amerikalı tüketicilerin toplu faturalarında yılda milyonlarca dolar tasarruf etmesini sağlayabileceğini ortaya koydu.

Daha verimli türbinler sayesinde rüzgar enerjisi maliyetleri zaten düştü, ancak yenilenebilir enerji söz konusu olduğunda hala üstesinden gelinmesi gereken büyük bir engel var: kesinti.

Kömür ve gazla çalışan elektrik santrallerinin aksine, rüzgar ve güneş çiftlikleri yalnızca havanın izin verdiği kadar elektrik üretebiliyor.

Bu nedenle herhangi bir günde ne kadar rüzgar enerjisine sahip olunabileceğinin kestirilebilmesi için doğru hava tahminleri çok önemli. Rüzgar enerjisi, bugün ABD elektrik ihtiyacının yaklaşık %10’u karşılıyor. Biden yönetiminin 2035 yılına kadar karbon kirliliği içermeyen bir enerji şebekesine ulaşma hedefi var ve daha doğru tahminler rüzgarın karışımın daha da büyük bir parçası olmasına yardımcı olabilir.

 

Kesintileri önlemek için, kamu hizmetleri şirketleri sürekli olarak güç arzını taleple dengelemeye çalışıyor ve tahminler burada devreye giriyor. Tahminler rüzgarlı bir gün öngörüyorsa, kamu, tüketici talebini karşılamak için bu enerjiden yararlanabilmeye güveniyor. Tüketiciler genellikle en uygun fiyatlı enerji kaynağını seçerler ve rüzgar ABD’deki en ucuz kaynaklardan biridir. (Yenilenebilir kaynaklar artık dünyanın çoğunluğunda fosil yakıtlardan daha ucuz.) Diğer taraftan, tahminler zayıf rüzgarlar konusunda uyarırsa, kamu hizmetleri diğer, potansiyel olarak daha pahalı enerji kaynaklarından elektrik tedarik etmeyi planlayabilir.

 

Rüzgar enerjisi

Yanlış hesaplamalar maliyetlidir. Başlangıçta tahmin edilenden daha az rüzgar enerjisi mevcutsa, kamu hizmetleri, müşteri talebini karşılamak için kısa sürede elektrik satın almak için ekstra yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalabilir. Ve başlangıçta tahmin edilenden daha fazla rüzgar enerjisi mevcutsa, bir kamu kuruluşu kömürle çalışan bir elektrik santralinden gereksiz yere daha pahalı elektrik satın alabilir. Bu kötü hava tahminleriyle ilişkili maliyetler, genellikle müşterilere daha yüksek enerji faturaları olarak yansıtılır.

 

Araştırmacılar hala yenilenebilir enerji tahminlerini daha da iyi hale getirmek için çalışıyorlar. Yüksek Çözünürlüklü Hızlı Yenileme (HRRR) teknolojilerinin daha yeni sürümleri, rüzgar hızları çok hızlı değiştiğinde meydana gelen rüzgar hızlarını daha iyi tahmin edebilmelidir. Araştırmacılar, bulut örtüsünün daha doğru tahminlerinin güneş enerjisini nasıl artırabileceğini ve enerji maliyetlerini nasıl azaltabileceğini görmek için başka bir çalışmanın devam ettiğini söylüyor.

iPhone kullanıcıları, telefonunuz kapalı sanmayın!