Rütbeleri alınan Hanefi Avcı: Asıl sebep İçişleri Bakanı’nın uyuşturucu kaçakçılarıyla olan fotoğraflarını eleştirmem

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 1:31 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 10:06 am

Rütbeleri alınan Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı soruşturmayı TELE1’e anlattı. Avcı rütbelerinin alınmasındaki asıl sebebin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyşturucu kaçakçılarıyla olan fotoğraflarını eleştirmesi olduğunu söyledi.

Katıldığı bir TV programında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına uyulması gerektiğini söyleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi eski başkanı Hanefi Avcı’nın rütbeleri alındı. Avcı, rütbelerinin alınmasıyla sonuçlanan soruşturmayı, TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programında anlattı.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın rütbelerinin geri alınmasına karar verildi

“EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ KİMLİĞİMİ KULLANAMAYACAĞIM”

Avcı kararın henüz kendisine tebliğ edilmediğini belirterek, “Karar tebliğ edildikten sonra unvanı kullanamayacağım emekli kimliğimi kullanamayacağım, yeşil pasaportumu kullanamayacağım, silah ruhsatım alındı. Bir de emekli maaşımda kesinti olacak” dedi.

“BU İMALAR BANA UYMUYOR”

Soruşturma sebebi ile ilgili konuşan Avcı, “2 sebep var. Biri Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna dair sözlerimin bir kısmın alıp buradan “Demirtaş PKK ile bir takım eylemlere katılmış biri siz bu sözlerle bu eylemlere destek oluyorsunuz” gibi bir ucu açık bir kelime söylenmeye çalışılıyor. İkincisi ise benim 2010 senesinde yazdığım olayları anlatarak FETÖ ile iltisakınız olabilir iması anlatılıyor. Bu iki imaya dayanarak bu işlem yapılıyor. Ama baktığınız zaman her iki sebep de bana makul değil. FETÖ ile ilk mücadelenin başlamasıyla bu güne kadar hep ben devleti uyarmaya çalıştım. Kitap yazmışım yargılanmışım. Sürekli ben FETÖ’yle mücadele etmişim. Bu örgütün devlete verdiği zararları 15 Temmuz’u daha önceki örneklerle anlatmışım. Bana çıkıp “FETÖ ile iltisakı var demek pek akla yakın bir olay değil” diye konuştu.

“ASIL SEBEP YÖNETİMİ ELEŞTİRMEM”

Rütbelerinin sökülmesindeki asıl sebebin İçişleri Bakanı’nın uyuşturucu kaçakçılarıyla görüntülerini eleştirmesi olduğunu söyleyen Avcı, “Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna karşı çıkarken Demirtaş’ın tutukluluğu yanlış, Kavala’nın tutukluluğu yanlış, gazetecilerin tutukluluğu yanlış niye yanlış 1 parlamento da yasal dokunulmazlık var. Hiç kimse bir örgütle organik bağı yoksa örgütle iletişim içinde değilse ceza verilemez. Böyle bir işleme bugün de karşıyım gelecekte de karşı olacağım. Bu yöntem modern dünyanın anlayışı değil. Modern demokrasiye karşıdır. AİHM’e bunu ispatlamıştır. AİHM kararında da ihlallerin olduğu belirtilmiştir. Ama bunlar bahane. Gerçek sebep benim yönetimi eleştirmem ve yaptığım konuşma. İçişleri Bakanı gibi devletin bazı yöneticilerinin uyuşturucu kaçakçılarıyla görüntülenmesinin hatalı olduğunu söylüyorum SADAT’ın denetlenmesi gerektiğini söylüyorum. Bunu da İçişleri Bakanı ve devletin ilgili bakanlarının yapması lazım” ifadelerini kullandı.