Rusya’yı men eden UEFA’dan ABD hamlesi

Yayın tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe 9:43 am - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 9:43 am

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonlarının karşılaştığı Süper Kupa organizasyonunu güncellemeye karar verdi. İngiliz basınının iddiasına göre organizasyona ABD ligi MLS’nin de eklenilmesi planlanıyor.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonlarının karşılaştığı Süper Kupa mücadelesinde yeni bir değişiklik gündeme geldi.

İngiliz basın kuruluşu The Guardian’ın aktardığına göre; UEFA, Süper Kupa organizasyonuna Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin şampiyonlarının yanı sıra Konferans Ligi ve MLS şampiyonlarını da ekleyecek.

Sezon başı bir turnuva başlatmayı planlayan UEFA, böylece Süper Kupa organizasyonunu sona erdirecek.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mali gücün futbola aktarılması halinde futbolun gelişiminin oldukça kolaylaşacağını düşünen UEFA, MLS şampiyonunu da bu turnuvaya dahil etmekte ısrarcı. Daha önce Paris Saint Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi yaptığı açıklamada, Avrupa futbolunun ABD, Orta Doğu, Asya gibi pazarlara açılması gerektiğini söylemişti.

RUSYA MEN EDİLDİ

Öte yandan UEFA, Ukrayna’ya askeri operasyon başlatan Rusya’daki profesyonel futbol kulüplerini turnuvalardan men etme kararı almıştı. Bu kararın ardından ABD’nin de yer alacağı yeni bir organizasyon planının yapılması, Rusya’nın yerinin ABD ile doldurulacağı iddialarını gündeme getirdi.

UEFA Rusya’yı men etti!