‘Rusya’ya vizesiz seyahat’ açıklaması

Yayın tarihi: 1 Mart 2019 Cuma 10:35 am - Güncelleme: 1 Mart 2019 Cuma 10:35 am

Bakan Çavuşoğlu’ndan Rusya’ya vizesiz seyahat açıklaması… Rusya, Rus Su-24 uçağının 2015 yılında düşürülmesi sonrası tekrar yürürlüğe koyduğu vize uygulamasıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan açıklama geldi. Çavuşoğlu, Rusya ile vizelerin çok yakın zamanda karşılıklı olarak kaldırılacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya’yla da vizeleri kaldırmak için adımları attık, bir yerden başladık. Yakın zaman içinde de tamamen kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eskişehir’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya ile vizelerin yakın zaman içerisinde tamamen kaldırılması için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Rusya, ilk adımı attı! Türk vatandaşları için kritik vize kararı

Bakan Çavuşoğlu, “Bugün gerçekten en büyük hedefimiz ve çalışmalarımız, dünyanın her yeriyle ticaretimizi artırmak yönündedir. Türk ürünlerinin girmediği bir ülke bile kalmadı. Bu çok önemli. Bu, girişimci iş dünyamızın başarısıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği Anlaşması’nın modernizasyonu konusunda müzakereleri tekrar başlatmak için görüşmelerimizi yoğunlaştırdık” açıklamasını yaptı.