Rusya’dan Türkiye’ye gelen boru hattına ‘sabotaj’ açıklaması

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 1:34 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 1:34 pm

Rusya, Güney Akım doğalgaz boru hattına yönelik sabotaj girişiminde şüphelilerin emirleri doğrudan Ukrayna hükümetinden aldığını savundu.

Rus istihbaratı FSB, Ukrayna’nın Türkiye’ye uzanan doğalgaz boru hattına yönelik bir saldırı girişimini engellediğini duyurdu.

Rus RT kanalında yer alan habere göre FSB, düzenlediği baskınlarda sabotajda kullanılması planlanan mayın ve plastik patlayıcıları ele geçirdiğini bildirdi. Güney Akım boru hattını hedef alması planlanan sabotaja destek veren bazı Rusların da gözaltına alındığı belirtildi.

Rusya, şüphelilerin emirleri doğrudan Ukrayna hükümetinden aldığını savundu. Rus medyası da bazı evlere düzenlenen baskınların görüntülerini paylaştı.

Rusya’nın Avrupa’ya uzanan Kuzey Akım boru hattındaki sızıntılar ve patlamalar da geçen aylarda endişelere yol açmıştı. Avrupa ülkeleri olayı sabotaj olarak nitelerken Rusya, Eylül’de de Ukrayna’nın TürkAkım hattına saldırı planını engellediğini duyurmuştu.

Güney Akım boru hattı, Rus doğalgazını Karadeniz üzerinden Bulgaristan’a taşımayı amaçlayan boru hattı projesiydi ancak proje daha sonra iptal edilerek TürkAkım doğalgaz boru hattı tercih edildi.

Doğalgazda Kasım ayı tarifesi belli oldu

Ukrayna Zaporozhye Nükleer Santrali’ni top atışına tuttu