Rusya’dan İngiltere’ye “Savaş ilanı” uyarısı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2024 Cuma 8:58 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2024 Cumartesi 12:45 am

İngiltere Başbakanı Rishi Sunal, Ukrayna’ya iki buçuk milyar sterlinlik askeri destek açıklarken, “Savaş ne kadar sürerse sürsün yanınızdayız” dedi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ise, “Umarım ebedi düşmanlarımız kibirli İngilizler, resmi askeri birliklerini Ukrayna’ya konuşlandırmanın ülkemize savaş ilanı anlamına geleceğini anlarlar” ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından İngiltere’nin Ukrayna’ya iki buçuk milyar sterlin miktarındaki askeri yardım taahhüdünün de dahil olduğu güvenlik anlaşmasını imzaladı.

Volodimir Zelenski, Rishi Sunak’a “Özgürlük Nişanı” takdim ederken, Sunak da Zelenski’ye Rusya’nın askeri operasyonu karşısında koşulsuz desteğini açıkladı.

Sunak, “Bugün, yarın, (savaş) ne kadar sürerse sürsün yanınızdayız. Ukrayna asla yalnız kalmayacak” şeklinde konuştu.

MEDVEDEV: SAVAŞ İLANI ANLAMINA GELİR

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Ukrayna ile güvenlik alanında anlaşma imzalamasına tepki gösterdi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın Ukrayna ile anlaşma imzalamak için Kiev’e geldiğini ifade eden Medvedev, Ukrayna’nın, Rusya’nın güneyindeki Belgorod şehrine Batılı ülkelerin verdiği misket bombalarıyla saldırdığını bildirdi.

İngiliz heyetinin Kiev’deyken misket bombalarına maruz kalması halinde Batının buna nasıl tepki vereceği sorusunu soran Medvedev, İngiltereyi “ebedi düşman” olarak niteleyerek, “Bir şey daha: Umarım ebedi düşmanlarımız kibirli İngilizler, resmi askeri birliklerini Ukrayna’ya konuşlandırmanın ülkemize savaş ilanı anlamına geleceğini anlarlar” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Eski Alman komutan: Medya Ukrayna’yı abarttı, Rusya’ya da kulak vermeli

 

Kaynak: TELE1