Rusya’dan İdlib’e hava saldırısı: 1 ölü, 2 yaralı

Yayın tarihi: 21 Mart 2021 Pazar 10:05 pm - Güncelleme: 21 Mart 2021 Pazar 10:15 pm

Rusya’ya ait savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı hava saldırılarında bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.

İdlib’in Sarmada beldesiyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesi karşısındaki Babu’l Hava sınır kapısı alanına ve M4 kara yolu yakınlarına saldırılar düzenledi.

Saldırılar, Babu’l Hava sınır kapısı alanındaki tüp dolum tesisi, ticari malzemeler taşıyan tırlar, yerel insani yardım derneğinin deposunun yakınları, dağlık alanlar ve İdlib’in güneyindeki M4 kara yolu üzerindeki Keferşileye köyüne yapıldı.

Akdeniz’den atılan bir balistik füze de İdlib’in Türkiye sınırına yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Kah köyünde Suriye Milli Ordusu (ÖSO) karargahı yakınlarına düştü.öSöz konusu saldırılarda ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi hafif yaralandı.

MSB: BİRLİKLERİMİZ İKAZ EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Daha önce Atarib’de bir hastaneyi vuran Esad rejimi, şimdi de İdlib de-esc bölgesindeki Kah yerleşim bölgesini ve Sarmada yakınlarındaki bir kamyon ve treyler parkını füzelerle vurdu. Kah’da çok sayıda çiftlik hayvanı can verirken, kamyon ve treyler parkında 7 sivil yaralandı. Saldırıların derhal durdurulması için Rusya Federasyonu tarafına bir açıklama gönderildi. Birliklerimiz alarma geçti. Gelişmeler takip ediliyor” denildi.