Rusya’dan flaş Libya kararı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma 1:43 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 5:53 pm

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya’daki Rusya Büyükelçiliği’ni yeniden açma kararı aldıklarını açıkladı. Lavrov, “Temsilciliğin başında bu aşamada Sayın Maslahatgüzar Camşed Boltayev olacak” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Libya’daki büyükelçiliğini yeniden açmaya karar verdiğini açıkladı.

Tobruk’taki Temsilciler Meclisi’nin Başkanı Akile Salih’le bir araya gelen Lavrov, “Rusya’nın Libya Büyükelçiliği’nin çalışmalarının yeniden başlatılması kararı aldık. Temsilciliğin başında bu aşamada Sayın Maslahatgüzar Camşed Boltayev olacak” dedi.

Lavrov, Boltayev’in şimdilik Tunus’ta olacağını, ancak Rusya’yı Libya’nın her yerinde temsil edeceğini ifade etti.

Rusya’nın Libya’da çatışmaların derhal durdurulması ve taraflar arasında diyaloğun başlatılmasından yana olduğunu belirten Lavrov, krizin askeri bir çözümü olmadığını ve bizzat Libyalılar tarafından masaya oturularak çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Lavrov, “Bununla bağlantılı olarak tarafınızın Ramazan ayının başlaması vesilesiyle 23 Nisan’da ortaya koyduğu girişim bizi yüreklendirdi. Çatışmaların derhal durdurulması ve Libya’nın üç tarihi bölgesinin eşit düzeyde temsil edilmesine götürecek bir siyasi diyaloğun başlamasını o zaman da desteklemiştik, desteklemeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da uykuda infaz

Erdoğan’ın açıkladığı sosyal medya düzenlemesini vatandaşlara sorduk