Rusya’da üniversiteye silahlı saldırı: 8 ölü, 6 yaralı

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 10:23 am - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 12:44 pm

Rusya’da Perm State Üniversitesi’ne silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 8 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yer alan Perm State Üniversitesi’ne kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleşti. Rusya Soruşturma Komitesi, Perm Üniversitesi’ndeki silahlı saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Rusya İçişleri Bakanlığı ise saldırganın vurularak öldürüldüğünü duyurdu. Üniversitenin öğrencilerinden biri olduğu aktarılan saldırganın siyah bir askeri kostüm ve elinde silahla kostümle koştuğu görüntüler de paylaşıldı.

Rus basını saldırganın 18 yaşındaki Timur Bekmansurov olduğunu yazdı. Bekmansurov’un bu saldırının hayali olduğunu ve 10. sınıftan bu yana para biriktirdiğini belirten bir paylaşımda bulunduğunu belirtildi. Saldırganın ayrıca herhangi bir radikal örgüte üye olmadığını da yazdığına yer verildi.

TASS Haber Ajansı’na konuşan bir görgü tanığı ise saldırıya ilişkin, “Kimliği bilinmeyen bir kişi üniversite binasına girdi ve ateş açtı. Bazı öğrenciler, saldırgandan korunmak için kendilerini sınıflara kilitledi, bazıları ise pencerelerden atladı. Yetkililer olay yerine vardı” açıklamasını yaptı.