Suikast şüphesi! Rusya’da uçak düştü, Wagner lideri Prigojin’in öldüğü açıklandı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 8:20 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:17 am

Wagner’in kurucusu Prigojin’in yolcu listesinde olduğu uçak düştü. Acil Durumlar Bakanlığı uçaktaki 10 kişinin öldüğünü açıkladı, o isimler arasında Prigojin’in de olduğunu duyuruldu. Wagner’e yakın Telegram kanallarında da ise uçağın Rus savunma sistemleri tarafından vurulduğu öne sürüldü. 

Rusya’nın Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişi öldü.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Moskova’dan St. Petersburg’a giden özel uçağın Tver bölgesinde düştüğü belirtildi. Açıklamada “Uçakta, üçü mürettebat üyeleri 10 kişi bulunuyordu. Ön bilgiye göre uçakta bulunan herkes hayatını kaybetti” ifadesine yer verildi. Bakanlık olay yerinde 8 kişinin cesedinin tespit edildiğini açıkladı.

‘PRİGOJİN ÖLDÜ’

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, Rosaviatsiya ve Rusya’nın devlet ajansı TASS yolcu listesinde Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in isminin de bulunduğunu belirtti. Ajans daha sonra düşen uçakta Prigojin’in öldüğünü bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

WAGNER’E BAĞLI TELEGRAM KANALI: RUS SAVUNMA SİSTEMLERİ TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ

Wagner tarafından yapılan açıklamada ise Prigojin’e ait ikinci bir uçağın Moskova’a indiği aktarıldı. Şirket, Prigojin’in ilk uçakta olmadığını ve uçağın Rus güvenlik güçlerince vurulduğunu iddia etti.

Wagner’e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında da uçağın savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürüldü. Daha sonra Wagner bağlantılı “Gri Bölge” isimli Telegram kanalından yapılan açıklamada Prigojin öldüğü belirtildi.

UÇAĞIN DÜŞME GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Russia Today, Prigojin’in uçağının düşme anının olaya tanık olan bir kişi tarafından kaydedilen videosunu paylaşıldı. Videoda uçağın dumanlar çıkarak düştüğü görülüyor.

WAGNER İSYANI

Wagner lideri Prigojin, beraberindeki paralı savaşçılarla 24 Haziran’da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun araya girmesiyle sona ermişti.

Polonya: Wagner birlikleri sınırımıza yaklaşıyor