Apple Rusya’da tüm ürün satışlarını durdurdu

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 8:34 am

Apple, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak bazı hamleler yapıyor. Öyle ki geçen hafta ihracatı kesti. Şimdi de Rusya’da “tüm ürün satışlarını” durdurdu.

Şirketin Rus çevrimiçi mağazasını ziyaret ederseniz her ürünün mevcut olmadıpını görürsünüz. Apple yaptığı açıklamada, bunun işgale yanıt olduğunu açıkça belirtti. iPhone üreticisi, saldırıdan zarar gören “tüm insanlarla birlikte” ve “barış çağrısı yapanlara” katılıyor.

Apple,

 

Şirket, satışların dondurulmasının ötesinde birden fazla eylem gerçekleştirdiğini vurguladı. Apple Pay’i sınırladı ve devlet destekli medya kuruluşları RT ve Sputnik’in uygulamalarını App Store’dan çekti. Apple ayrıca, Ukrayna sakinlerini tehlikeye atabilecek bilgileri ifşa etmekten kaçınmak için Google’ın Ukrayna’daki Haritalar kullanıcıları verilerini kısıtladı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Apple’ı satışları durdurmaya ve tüm App Store’u engellemeye çağırdı. Google, Meta ve diğer teknoloji şirketleri, 24 Şubat’ta Ukrayna’nın işgali başladığından bu yana Rusya’daki hizmetleri kısıtladı veya geri çekti. Bunlara ek olarak, Apple piyasadan donanım çekme konusunda dikkate değer bir isim.

Tahminler, Apple’ın 2020’de Rusya’dan elde ettiği yıllık geliri kabaca 2,5 milyar dolar olarak gösteriyor. Bu, Apple’ın o yılki toplam satışlarının yalnızca yüzde 0,9’unu temsil etse bile çoğu şirket için çok yüksek bir rakam. Dolayısıyla Rusya’ya karşı yapılan hamlenin fedakarlık olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Kripto para yatırımcıları bunlara yöneldi: Bazı altcoinler ön planda