Rusya’da Nazi tişörtü giyip okula saldırdı: 13 ölü 21 yaralı

Yayın tarihi: 26 Eylül 2022 Pazartesi 11:29 am - Güncelleme: 26 Eylül 2022 Pazartesi 1:54 pm

Rusya’da bir okula düzenlenen saldırıda aralarında çocukların da olduğu 13 kişi hayatını kaybederken 21 kişi yaralandı. Nazi sembollü tişört giydiği belirtilen saldırganın intihar ettiği ifade edildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı, Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’nin başkenti İjevsk kentindeki bir okula silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Bölgeden gelen haberlerde, siyah bir elbise giyen saldırganın ders saatleri içerisinde bir sınıfa girdiği ve etrafa ateş açtığı bilgisi yer aldı. Saldırganın önce okulun güvenlik görevlisini öldürdüğü daha sonra yakalanacağını anlayınca intihar ettiği ifade edildi.

BEŞ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Rus haber ajansları TASS ve Ria’nın aktardıklarına göre, özel polis kuvvetlerinin yanı sıra ambulansların da okula geldiği aktarılıyor. TASS’da yer alan bilgilere göre saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 14’ü çocuk 21 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin yedisi çocuk, ikisi öğretmen, ikisinin ise okul koruması olduğu öğrenildi.

Udmurtia bölge valisi Alexander Brechalov, saldırının 88 numaralı okulda gerçekleştiğini ve öğrencilerin tümüyle tahliye edildiğini açıkladı.

Rus haber platformu Enews112, okuldaki baş öğretmenin kendisini odasına kilitlediğini de aktardı.

Rusya Soruşturma Komitesi saldırganın üzerinde Nazi sembolleri olan bir tişört giydiğini açıkladı. Okulda 982 öğrenci ve 80’den fazla öğretmen olduğu belirtildi.

AA’nın aktardığına göre Udmurtia Cumhuriyeti’nde 29 Eylül’e kadar olay nedeniyle yas ilan edildiği kaydedildi.

Eskişehir’de ‘nitelikli cinsel saldırı’ davası! “Ev gösterme yalanıyla kandırdı”