Rusya’da Navalny destekçileri eylem yaptı!

Yayın tarihi: 31 Ocak 2021 Pazar 6:19 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar 6:19 pm

Rus muhalif Navalny’in gözaltına alınmasına yönelik yapılan eylemlere bir yeni daha eklendi. Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus muhalif Aleksey Navalnıy’a destek için düzenlenen eylemler katılanlar kent merkezinde toplandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus muhalif Aleksey Navalnıy için bir kez daha destek gösterileri gerçekleştiriliyor. 17 Ocak’ta Almanya’dan dönen Navalnıy, Rusya’ya giriş yaptıktan sonra tutuklanmıştı. Bunun üzerine Rus muhalifin destekçileri, 23 Ocak’ta Rusya’nın çeşitli kentlerinde Navalnıy’a destek için sokaklara çıkmıştı.

Güvenlik güçlerinden ‘sosyal mesafeyi koruyun’ uyarıları

23 Ocak’taki gösterilerin ardından Pazar günü sabah saatlerinde yeniden başlayan olaylar boyunca güvenlik güçleri eylemcileri sosyal mesafe kurallarına uymaları, maske ve eldiven takmaları, ayrıca eylemin izinsiz olduğu konusunda uyarıyor.

Protestolar, ilk önce ülkenin Sibirya bölgesindeki bazı kentlerde, bir kaç saat sonra da Moskova’da başlamıştı.

MEDYA TEMSİLCİLERİ DAHİL YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ KATILDI

İçişleri Bakanlığı Moskova Kent İdaresi, başkentteki izinsiz gösterilere saat 14:30 itibarıyla medya temsilcileri dahil yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Yaklaşık 600 göstericinin kent merkezindeki birkaç caddede kaldırımlarda organize yürüyüş düzenleme girişiminde bulunduğunu kaydeden kent idaresi, polisin diğer güvenlik güçlerinin yardımıyla kentte asayişi sağlamaya devam ettiğini belirtti.

Moskova Ombudsmanı Tatyana Potyageva, başkentteki izinsiz gösterilerde yaklaşık 120 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Sputnik’e konuşan Potyageva, “Yaklaşık 120 kişi gözaltına alındı ancak bu rakam sürekli değişiyor” dedi.

Moskova’daki durumun görece sakin olduğunu, münferit olayların yaşandığını ancak kendisine başvuru gelmediğini kaydetti.

METRO İSTASYONLARI TRAFİĞE KAPATILDI

Güvenlik önlemleri artırılan Moskova’nın merkezinde daha önce kapatılan metro istasyonlarına ek olarak, göstericilerin yoğun şekilde toplandığı Krasnıye Vorota, Suharevskaya ve Krasnoselskaya metroları da trafiğe kapatıldı.

Gözaltına alınan Moskova Kent Duması vekili Stupin serbest bırakıldı.
Moskova Kent Duması vekili Yevgeniy Stupin, Suharevskaya metro istasyonu yakınında gazetecilerle konuştuğu sırada gözaltına alındı.