Rusya ve Ukrayna’dan olumlu sinyaller geldi petrol haftaya düşüşle girdi

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 9:37 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 9:37 am

Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerin dördüncü turu bugün başlayacak olması ve her iki taraftan olumlu sinyaller gelmesi petrol fiyatlarına etkiledi. Petrol fiyatlarında arz endişelerinin etkisiyle geçen hafta dalgalı bir seyir izlenirken yeni hafta düşüşle başladı.

 

Rusya-Ukrayna krizi ve Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sebebiyle petrol fiyatlarında tüm dünyayı etkisi altına alan sert dalgalanmalar yaşandı. Brent petrol yüzde 2’ye yakın düşüşle 110 dolar seviyesinden işlem görürken, ABD tipi ham petrol de 107 doların altını test etti. Fiyatlardaki düşüşte Rusya-Ukrayna taraflarından gelen olumlu mesajlar etkisini gösterdi.

Antalya Diplomasi Zirvesi’nde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna  Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba bir araya geldi. Savaşın iki tarafının ilk defa bir araya geldiği toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Toplantıda ateşkes konusunda somut bir adım çıkmazken, Rusya Lideri Vladimir Putin, Ukrayna ile yapılan müzakerelerde pozitif gelişmeler olduğuna işaret etmişti.

Aydın Sezer: Putin Kiev’i almak isteseydi girerdi ama barışa şans verdi