Rusya ve Ukrayna savaş esirlerinin öldüğü saldırı için birbirlerini suçluyor

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 12:04 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 12:04 am

Donetsk bölgesinde onlarca Ukraynalı savaş esirinin öldüğü saldırı nedeniyle Rusya ve Ukrayna birbirlerini suçladı.

Rusya ve Ukrayna, Donetsk bölgesinde Ukraynalı savaş esirlerinin öldüğü saldırı nedeniyle birbirlerini suçladı. Ukrayna hapishanenin işkence ve cinayet kanıtlarını yok etmek için Rusya tarafından hedef alındığını savundu. Rusya ise Olenivka’daki esir kampının Ukrayna tarafından güdümlü füzelerle vurulduğunu belirtti.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, bağımsız kaynaklarca doğrulanmamış Rus videolarında tahrip olmuş ranzalar ve yanmış cesetler görülüyor.

Yeni Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, patlamayla ilgili bir savaş suçları soruşturması başlattığını söyledi. Başssavcılıktan yapılan açıklamada, saldırıda 40 kadar kişinin öldüğü ve 130 kişinin yaralandığı belirtildi. Rusya destekli ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin sözcüsü Daniil Bezsonov ise, saldırının “savaş esirlerinin kaldığı barakalara doğrudan bir isabet” sonucu gerçekleştiğini ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.

RUSYA: BU PROVOKASYON KASTEN HAZIRLANDI

Rusya Savunma Bakanlığı ise saldırının ABD yapımı Himars topuyla yapıldığını ve Ukrayna’nın provokasyonu “kasten hazırladığını” savundu. Bakanlık ayrıca, Himars sistemi tarafından ateşlenen roket parçaları gösterdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin bir diğer danışmanı Mihaylo Podolyak da Rus iddialarının, Ukrayna makamlarına güveni sarsmak için hazırlanan bir senaryo olduğunu ifade etti.

Ukraynalılardan Fenerbahçe’ye çağrı

Ukrayna kendisiyle dost ülke Moldova’nın vatandaşlarını vurarak hedef aldı