Rusya temerrüde düşüldüğü iddiasını reddetti

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 2:44 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 2:44 pm

Rusya’nın dış borç ödemesini yerine getiremeyerek 1918’den bu yana ilk kez temerrüde düştükleri iddia edildi. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, iddiayı reddederek Mayıs ayında ödemenin gerçekleştiğini fakat yaptırımlar sebebiyle ödemenin bloke edildiği bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlendiği askeri operasyon 24 Şubat’tan bu yana devam ederken Moskova’nın dış borçlarını ödemeyerek temerrüde düştüğü iddia edildi.

Batı’nın ağır ekonomik yaptırımlarına rağmen dolar karşısında son yedi yılın zirvesine çıkan Ruble’nin ardından temerrüt iddiasına ilişkin olarak Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov açıklama yaptı. Peskov, temerrüde düştüğü iddia edilen tahvillerin Mayıs ayında ödendiğini fakat bu ödemelerin Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle Euroclear tarafından bloke edildiğini bildirdi.

“BİZİM PROBLEMİMİZ DEĞİL”

Dünya’nın haberine göre; “Euroclear’ın Rusya’nın Eurobond işlemlerini gerçekleştirmeyi kabul etmemesi bizim problemimiz değil” diye konuşan Peskov, Rusya’nın altın ve döviz rezervlerinin hukuksuz bir şekilde bloke edildiğini de öne sürdü.

 

Rusya’da Putin’e güven yüzde 81