Rusya sosyal medya sitelerini engelliyor

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 11:00 am - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 11:56 am

Rusya sosyal medya sitelerini teker teker kapatma kararı aldı. Yaşanan gelişmeler dünya basınında geniş bir yankı buldu.

Bütün yaptırımlara rağmen kendi bildiğini okumaya devam eden Rusya, sosyal medya devleri ile ilgili bazı yaptırımlara yer verdi. Bu yaptırımlara baktığımızda siteleri kapattığını bile görüyoruz. Konuyla ilgili gelen son detaylara göre işler daha kötüye gidiyor.

Twitter, Facebook, YouTube ve BBC Rusya gibi birçok platform Rusya tarafından engellendi. Yaşanan bu ani gelişme ise tamamen uygulanan baskı ile ilgili. Birçok kişi Rusya’nın Ukrayna hakkında propaganda yapmasını devam ettirmek için böyle bir karar aldığını söylüyor. Kimilerine göre ülkenin bazı bölgelerinde Wikipedia bile yasaklı.

sosyal medya

Telegram ve VK dışındaki tüm sosyal medya platformlarının ve yabancı haber kaynaklarının Rusya’da yasaklanma ihtimali bir hayli yüksek. Özellikle gerçekleşen ağır yaptırımlar Rusya’yı bu tür kararlar almaya itiyor. Dünya basını tarafından baskı arttıkça hükümet de bu kuruluşlara yaptırım uyguluyor.

Konu ile ilgili ortaya çıkan raporlara baktığımızda özellikle gece saatlerine doğru çok büyük bir erişim sorunu yaşandığı görülüyor. WhatsApp ve diğer bazı anlık mesajlaşma uygulamalarının bile kullanılamaz hale gelme ihtimali var. Şimdilik Telegram tek alternatif olarak görülüyor.

Trump tarafından kurulan sosyal ağ iOS’ta hizmete girdi

Rusya sosyal medyayı yasaklamaya bir süre daha devam edecek. Ukrayna saldırısı sonrasında dünya kamuoyu tarafından istenmeyen çocuk ilan edilen Rusya zor zamanlar geçiriyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.