Rusya siber suçluları ile işbirliği yapacak

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 10:00 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 7:09 pm

Rusya hükümeti son zamanlarda ülkede bulunan BT çalışanı ihtiyacını karşılamak için çözümler üretmeye çalışıyor.

Rusya hacker suçlular ile işbirliği yapacak. Rusya Elektronik İletişim Derneği (RAEC)’nin tahminlerine göre son dönemde 100.000’e varan Rusya vatandaşı siyasi gelişmelere tepki olarak ABD, Almanya, Gürcistan, Kıbrıs ve Kanada gibi ülkelerdeki BT uzmanlığı pozisyonu için ülkeyi terk etti. Ülkede BT becerisi gerektiren boşalan pozisyon sayısının 95.000 civarında olduğu düşünülüyor.

 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve sonrasında gelen yaptırımlar ciddi miktarda kalifiye beyaz yaka çalışanın ülkeyi terk etmesini beraberinde getirmişti. Boşalan pozisyonları doldurması gereken yerel işletmeler, şirketlerini cazip hale getirmek amacıyla neler yapabilecekleri üzerinde çalışırlarken, aldıkları önlemler ve yaptıkları teklifler başarılı olmasa gerek Rusya’da hapishanelerinde tutuklu ve hükümlü durumda olan BT becerisine sahip potansiyel çalışanlara gözleri çevirdi.

 

rusya

KrebsonSecurity’den elde edilen bilgilere göre, geçen ayın sonlarında Rusya Federal Cezaevi Servisi Rus şirketlerinin uzaktan yürütülebilecek BT çalışmalarında mahkumların çalıştırılabileceği seçenekler üzerinde durmaya başladı. Rusya Cezaevi Servisi Başkan Yardımcısı Alexander Khabarov bu düşüncenin Rusya’da kalifiye bilişim çalışanı açığını kapatmaya çalışan bir grup Rus iş insanı tarafından önerildiğini ifade etti.

 

Ukrayna’yı işgali  nedeniyle yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya, ülkesinde mukim şirketlerden ayrılarak ülkeyi terk eden kalifiye çalışanlardan boşalan pozisyonları doldurmak amacıyla, cezaevlerindeki bilişim alanında tecrübeli mahkumlarına cezanın infazını zorla çalıştırma seçeneği üzerinde çalışıyor.

Amazon işten çıkarımlara devam ediyor