Rusya: S-400’lerin ödemesi tamamlandı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 11:40 am - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 11:40 am

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi için ödemenin tamamlandığı bildirildi.

Rusya, Türkiye’nin satın aldığı S-400 hava savunma sistemi için ödemeyi tamamlandığını açıkladı. Toplam 2.5 milyar dolar tutarındaki sistemler için hesabın kapandığını açıklayan Rusya devlet silah üreticisi ‘Rostex’ konsorsiyumu Başkanı Sergey Çemezov, “Biz Türkiye’ye karşı S-400 sistemleriyle ilgili tüm yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Türkiye de üzerine düşen tüm ödemeleri tamamladı” dedi.

Hürriyet Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu’nun haberine göre, S-400 satışının bir NATO ülkesiyle yapılan en ciddi silah anlaşması olduğunun altını çizen Sergey Çemezov, konuşmasının devamında, “Bu emsalsiz anlaşmanın tamamlanmasıyla Türkiye ile Rusya arasında silah alanında yapılabilecek başka perspektifli projeler de gündeme gelebilir.

S-400 sistemi parçalarının Türkiye’de üretiminin yanı sıra farklı silahlar konusunda da işbirliği yapılabilir. Türkiye ile askeri işbirliğinde geldiğimiz noktada top şimdi Ankara’nın sahasında. İleriye yönelik işbirliği konusunda onların karar vermesi gerek” ifadelerini kullandı.