Rusya interneti yaptırımlarla karşı karşıya

Yayın tarihi: 13 Mart 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 3:21 pm

Teknoloji dünyasında pek güçlü olmayan Rusya ne yazık ki internetten iyice dışlandı. Dijital servisler onu köşeye sıkıştırdı. Sosyal medya platformları ise sürekli olarak yeni baskı malzemeleri üretiyor.

Rusya’nın internetini ciddi ölçüde sarsacak adımlar atılıyor. Rusya’daki internet erişiminin iyice geri planda kalması için tüm şirketler elinden geleni yapıyor. Bu işe en fazla destek veren ülke ise ABD. Ukrayna’ya yapılan saldırılar nedeniyle ABD ülkenin internetini önemli ölçüde devre dışı bırakmak istiyor.

yaptırım

İnternet günümüzün en önemli iletişim araçlarından bir tanesi. Spotify ve Netflix gibi servisler Rusya’da hizmeti kesmesinin hemen ardından ülkede internet akışı çok ciddi zarar gördü. TikTok platformunun yine benzer şekilde büyük bir sorun yarattığı görülüyor.

 

Her ne kadar bu platformların ülkeden çekilmesi internete zarar verse bile yine de esas büyük silah başka. ABD tarafından sağlanan internet hizmetleri Rusya’da kesiliyor. Bu durum ülkenin tamamen internetten soyutlanmasına neden oluyor. Savaş her ne kadar vatandaşların suçu olmasa bile yine de ABD Rus hükümetine karşı halkın bir şeyler yapmasını istiyor.

İnternet servisleri mobil kanada kayıyor!

Rusya interneti kesilmeye devam ediyor. Birçok internet sitesine girişler imkansız hale gelecek. Ayrıca e-ticaret gibi platformları kullanmak mümkün olmayacak. Kısacası Rusya tarihindeki en zor dönemlerden bir tanesini yaşıyor.