Rusya Güvenlik Konseyi olağanüstü toplantısı başladı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 5:06 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 5:25 pm

Rusya Güvenlik Konseyi’nin genişletilmiş olağanüstü toplantısını Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başkanlığında Ukrayna gündemiyle başladı.

Donetsk Başkanı Denis Pushilin bu sabah yaptığı açıklamada “Savaş halindeyiz, Mariupol yönündeki durum kritik. Şu anda, Rusya sınırında bir savaş başladı” ifadelerini kullanmıştı. Sınırda yükselen gerilimle ilgili Rusya lideri Putin başkanlığında toplanan olağanüstü toplantı başladı.

Putin, ülkesinin Dışişleri Bakanı Lavrov ile açıklama yaptığı toplantıda, “Sizlerle Donbass’daki gelişmeleri ele almak için toplandık. Toplantımızın amacı, Donbass ile ilgili atılacak adımların belirlenmesi olacak; bunu söylerken, Donesk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin, tanınmak üzere yaptıkları çağrıları da kastediyorum” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Rusya, Donbass’taki çelişkileri barışçıl yollarla çözmek için başlangıçta her şeyi yaptı. Güvenliğimiz için gereken koşulların sağlanmasını istiyoruz.Somut bir tehditle karşı karşıyayız” diye konuştu.”

RUSYA VE ABD DIŞİŞLERİ BAKANLARI 24 ŞUBAT’TA GÖRÜŞECEK

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Antony John Blinken ile 24 Şubat’ta Cenevre’de görüşeceğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın doğusundaki durumun son derece gergin olduğuna işaret ederek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün Rusya Güvenlik Konseyi ile olağanüstü bir toplantı gerçekleştireceğini söylemişti.

Donetsk Başkanı Pushilin: Savaş başladı!