Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Erdoğan’a katılıyorum

Yayın tarihi: 19 Ekim 2021 Salı 5:40 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2021 Salı 5:43 pm

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözlerine katıldığını söyledi.

Soçi’de gerçekleştirilen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısına katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gazetecilerin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Angola ziyareti sırasında bir kez daha altını çizdiği “Dünya beşten büyüktür” mesajıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Lavrov, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belagati iyi biliniyor. Farklı konularda özgür bir şekilde fikirlerini söylüyor. Ona katılıyorum. BMGK’nın beş daimi üyesinin dünyanın kaderini belirleme hakkına sahip olmadığı konusunda onunla aynı fikirdeyim” dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre, BM ve BMGK’nın yeni gerçekliklere adapte edilmesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Lavrov, “BM kurulduğunda olduğu gibi, artık dünyada 50 ülke yok. Elbette gelişmekte olan ülkeler, BM’nin bu ana organındaki temsil düzeylerinin artırılmasında tamamen haklı bir şekilde ısrar ediyorlar. Şimdi 15 üye arasında Batı’nın en az altı üyesi var. Japonya Asya’dan Güvenlik Konseyi’ne seçildiğinde, yedinci oy da Batı siyasetinin kumbarasına gidiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan bir sıra daha geriledi! İşte MetroPOLL’ün anketine damga vuran isim