Rusya çağrısını yeniledi: ‘İzin verilmemeli’

Yayın tarihi: 11 Ekim 2019 Cuma 2:17 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2019 Cuma 2:17 pm

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Şam yönetimi ile Kürtler arasındaki diyalog çağrısını yineleyerek, “Suriye’nin kuzeydoğusunda daha fazla istikrarsızlığa izin vermemek önemli” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında yeni bir açıklama yaptı. ‘Yaşananların ciddi endişe nedeni’ olduğu belirtilen açıklamada, tüm taraflara itidal çağrısı yapıldı; “Suriye’nin kuzeydoğusunda daha fazla istikrarsızlığa izin vermemek önemli” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ‘Türkiye’nin güvenliğinin sağlanmasının gerekliliği konusunda şüpheleri olmadığı’ belirtilirken, çözüm olarak ‘Suriye hükümetiyle Kürt güçleri arasında diyalog’ çağrısı yinelendi.

‘YALNIZCA DİYALOGLA MÜMKÜN’

Yazılı açıklamada, “Terörle mücadele edilmesinin ve Türkiye’nin güvenliğinin sağlanmasının kesinlikle gerekli olduğu konusunda şüphemiz yok ancak egemen Suriye topraklarının bu bölümünde barış ve istikrarın yalnızca hükümet ile Kürtler arasında sonuç odaklı ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog kurulmasıyla sağlanacağına inanıyoruz. Moskova yönetimi, bu diyaloğun başlamasına ve bölge ülkeleri arasında normalleşmeye dönük adımlar atılmasına destek vermeye hazır olduğunu teyit ediyor” denildi.

Şam yönetimi dün, Kürtlerle diyalog konusunda Rusya’dan gelen ilk çağrıyı reddetmişti.