Rüşvet iddiasıyla tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 7:14 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 7:14 pm

Rüşvet aldığı iddiasıyla 3 Şubat’ta tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Çanakkale’de, rüşvet aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldıktan sonra tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sulh Ceza Hakimliği, 3 Şubat’ta tutuklanan Çetin’in tutukluluk süresini değerlendirip, savcılığın hazırladığı iddianamenin kabulünden önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına kararı verdi.

Çetin, iddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 ayrı konuda rüşvet alma suçlamasıyla yargılanacak.

31 Ocak’ta Gökçeada’da bazı adreslere düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Ünal Çetin’in de aralarında olduğu bazı şüpheliler gözaltına alınmış, Çetin ve İmar Müdürü S.D. ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen H.E. 3 Şubat’ta tutuklanmıştı.

Rüşvet aldığı ileri sürülen Çetin, İçişleri Bakanlığınca, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddelerine istinaden 4 Şubat’ta geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

Sanıklar hakkında rüşvet iddiasıyla yürütülen soruşturmasının devam ettiği, Çetin hakkındaki iddianamenin ise hazırlandığı öğrenildi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin görevden alındı