Rüşvet iddiaları ardından ilk adım! Anadolu Adliyesi’ndeki hakim görevden uzaklaştırıldı

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 5:36 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2023 Perşembe 5:37 pm

Anadolu Adliyesi’nde görevli 21. Ağır Ceza Başkanı Sidar Demiroğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu hakkında öne sürülen iddiaların ardından Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından müfettiş görevlendirilmişti. Müfettişler, 17 Kasım’da incelemelerini tamamladı. Anadolu 21. Ağır Ceza Başkanı Sidar Demiroğlu, inceleme sonrası HSK tarafından görevden uzaklaştırıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın kendi görev yaptığı İstanbul Anadolu Adliyesi’nde para karşılığında erişim engelleme ve tahliye kararları verildiği iddialarından bahsettiği HSK’ya şikayet mektubunda adı geçen yargı mensupları hakkında HSK tarafından soruşturma başlatılmış ve üç müfettiş görevlendirilmişti.

Bir yıldan uzun süre İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yapan Demiroğlu, 1 Eylül 2023’ten itibaren İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyordu.

Uçar, dilekçesinde bazı şüpheli bulduğu tahliye kararlarının altında dönemin İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi Demiroğlu’nun imzası olduğunu belirtmişti.

Başsavcı Uçar’ın HSK’ya sunduğu dilekçenin Gazeteci Timur Soykan’ın haberi ile gündeme gelmesi sonrası Demiroğlu da HSK’ya Uçar ile ilgili ihbarda bulunmuştu. Demiroğlu, Başsavcı Uçar’ın bir dizi şaibeli ilişkisinin olduğunu iddia etmişti.

Başsavcının ‘rüşvet’ şikayetine hakimden karşı dilekçe: Ben ve akrabalarımın banka hesapları incelensin

Kaynak: TELE1