Ruslardan flaş iddia! Türkiye, Rus uçaklarına ateş açtı!
27 Şubat 2020 Perşembe

Rus devlet televizyonu, Suriye’nin İdlib kentinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Rus ve Suriye askeri uçaklarını füzelerle vurduğunu söyledi.
Reuters’ın Rusya 24 kanalından aktardığı iddiada, Suriye’deki cihatçıların İdlib’deki Neyrab kasabasını ele geçirdiği belirtildi.
Rusya 24, Suriye ve Rus savaş uçaklarının bölgedeki unsurları durdurmak için ateş açtığını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ise taşınabilir hava savunma sistemleri kullanarak uçakları vurduğunu aktardı.
ÖSO’cularda IŞİD arması… Anadolu Ajansı önce yayınladı sonra kaldırdı
RUSYA İHLALLE SUÇLADI
Suriye’nin İdlib kentindeki gelişmelerle ilgili Rusya, Türkiye’yi “isyancılara silah desteğinde bulunarak Suriye anlaşmasını ihlal etmekle” suçladı.
Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığınca (Pentagon), Savunma Bakanı Mark Esper ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki telefon görüşmesine ilişkin İdlib konusunda, “Bugünkü telefon görüşmesinde de görüşüldüğü üzere, ABD’nin, Türkiye ve uluslararası toplumla birlikte çalışmasının yollarını arıyoruz.” ifadesi kullanıldı.
Saldırı sonrası Rusya’dan kritik hamle: Fırkateynler yola çıktı
Benzer Haberler
McDonald’s Rusya’dan tamamen çekiliyor
16/05/2022 13:47
İsveç ve Finlandiya’dan Türkiye’ye NATO nispeti: İade etmeyeceğiz
16/05/2022 13:28
ABD, Türkiye ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinde uzlaşacağından emin
16/05/2022 8:20
NATO: Türkiye bazı endişelerini dile getirdi
15/05/2022 16:27
Türkiye’de 5 kişi daha Covid’den hayatını kaybetti
14/05/2022 21:13
Erdoğan’dan bir itiraf daha! “Uçaklar boş gelip gidiyor”
14/05/2022 16:35