Ruslardan Avrupa’ya Kış göndermeli video! ‘Sadece alacakaranlık ve kar’

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 9:39 am - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 9:49 am

Rusya, kış aylarına girerken Kuzey Akım boru hattından Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatını belirsiz bir süreliğine durdurdu. Gazprom, doğalgazı olmayan Avrupa şehirlerinin ne hale geleceğini gösteren bir video yayımladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon sebebiyle başta ABD olmak üzere Batılı devletler ekonomik bir savaş başlattı. Batı, Rus kişi ve kurumlara ağır ambargolar uygularken Moskova’dan doğalgaz akışını kesmeye cesaret edemedi. Gazprom, uzun süredir teknik aksaklıklar yaşadığını belirterek Siemens’ten gerekli ekipmanları istese de başta hava sahasını kapatmak olmak üzere uygulanan ambargolar Rusya’ya yapılması gereken sevkiyatlarını engelledi.

Rus devlet enerji şirketi Gazprom, 31 Ağustos’ta Avrupa’ya doğalgaz akışı sağlayan Kuzey Akım boru hattının üç günlüğüne bakıma alacağını duyurdu. Şirket, bir türbinde arıza tespit edildiğini duyurarak gerekli tamirin yapılmadan akışın sağlanamayacağını belirtti. Gaz akışını belirsiz bir süreliğine kesen şirket, geçtiğimzi haftalarda  Siemens’e yedek parçalar için çağrı yapmış fakat gerekli yanıtı alamamıştı.

“BÜYÜK KIŞTA SADECE ALACAKARANLIK VE KAR OLACAK”

Gaz akışının kesilmesi sebebiyle Avrupa’da başlayan tedirginliği artıracak bir video Gazprom’dan geldi. Rus şirketin şarkıcı Varvara Vizbor’un ‘Ve kış büyük olacak’ şarkısıyla paylaştığı video Avrupa’nın birçok ülkesinde gündem oldu. Şarkının sözleri ise şöyle:

“Ve kış büyük olacak
Ve kış büyük olacak
İşte, bak, nehrin karşısında
Sonbahar yavaş yavaş ölüyor
Sarı el sallayarak.

Islak kavak ağlıyor,
Ağlayan dede Arbat,
Mavi Rusya ağlıyor
Kar dönüştü.

Ve kar yığınlarını ezmek,
Güneş baharda parlıyor
Ve kış büyük olacak
Sadece alacakaranlık ve kar.”

 

 

Rus petrol devi duyurdu! Gaz akışı tamamen kesildi