Ruslara film yasağı

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 3:44 pm - Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı 3:44 pm

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri harekat 6. gününe girerken dünyaca ünlü film yapım şirketleri Rusya’ya tavır aldı. Warner Bros, Disney ve Sony Rus sinemalarında film gösterimlerini durdurdu.

Warner Bros, Disney ve Sony, Ukrayna’ya karşı yürütülen askeri müdahale sonrası Rus sinemalarında film gösterimini durdurdu. Film şirketlerinin aldığı karar, The Batman, Turning Red ve Morbius gibi filmlerin vizyona girmesinin artık ülkede planlandığı gibi devam etmeyeceği anlamına geliyor.

Warner Bros’un gişe rekorları kıran filmi Batman, Cuma günü Rusya’da vizyona girmesi bekleniyordu. Bu arada Disney, Pixar animasyon filmi Turning Red’in Rusya’da çıkışını erteledi. Disney yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın sebepsiz yere işgali ve trajik insani kriz göz önüne alındığında, filmlerin Rusya’da sinemalarda gösterimini durduruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sony, Marvel uyarlaması Morbius’un ülkede piyasaya sürülmesini de durdurdu.

Bir sözcü BBC’ye verdiği demeçte, “Ukrayna’da devam eden askeri harekat ve bu bölgede ortaya çıkan belirsizlik ve insani kriz göz önüne alındığında, Rusya’da planlanan tiyatro yayınlarımızı durduracağız.”

Rusya’nın kuşatması büyüyor! İşte dakika dakika tüm gelişmeler