Rus turist Taksim’de bıçaklanarak öldürüldü

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 1:25 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 4:50 pm

İstanbul Beyoğlu Taksim’de dört kişi tartıştıkları Rus turist Vyacheslav Vasilievich Neçipporçuk’u bıçaklayarak öldürdü.

İstanbuL Beyoğlu Taksim Hüseyinağa Mahallesi’nde iddiaya göre, Rus uyruklu Vyacheslav Vasilievich Neçipporçuk ile dört kişi arasında kavga çıktı. Bu sırada Rus genci kalbinden bıçaklayan saldırganlar kaçtı.

Olayı gören çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Rus hayatını kaybetti.

“KARŞI SOKAKTAN TARTIŞA TARTIŞA GELİYORDU”

Olayı görüp yaralı turistin yardımına koşan Hüseyin Yorulmaz, “Karşı sokaktan tartışa tartışa gelirken, diğer kişiyi gördüğümüzde elinde bıçak vardı. Bıçağı savuruyordu. Yerde yatarken biz elbisesini kaldırdığımızda çok fazla kan aktığını gördük. İlk müdahale yapmaya çalıştık” dedi.

Olayın içeriği ile ilgili polisten henüz bilgi verilmedi.

“KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİ”

İstanbul Emniyet Müdürlüğüğ olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada olayın Rus turistin sataşması sonucu gerçekleştiği ve sanıklar Ş.Y. ile U.A.’nın “kasten öldürme” suçundan adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Olayla ilgili inceleme neticesinde, şüpheliler ile Rus turistin sataşması sonucu tartışma yaşandığı, devamında olayın gerçekleştiği anlaşılmış, olayı gerçekleştiren şüphelilerden Ş.Y. ve U.A. kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler “Kasten Öldürme” suçundan adli makamlara sevk edilmiştir” denildi.

Diğer şüphelileri ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Köpek balığı saldırısına uğrayan Rus turist hayatını kaybetti