Rus Senatör Puşkov, Joe Biden’dan umutlu değil!

Yayın tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba 9:02 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba 9:02 pm

Rus senatör Aleksey Puşkov, Beyaz Saray’da görevinin başına geçecek  olan seçilmiş Başkan Joe Biden döneminde Rusya-ABD ilişkilerinin iyileşmesini olası görmediğini dile getirdi.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Vmeste-RF televizyonuna verdiği demeçte “Olumlu değişimler yaşanması için herhangi bir fırsat görmüyorum. Bence Biden’ın dış politika ekibi Rusya’ya baskının artırılması için çalışacak” dedi.

Washington’dan ilişkilerin iyileşmesi konusunda tek bir olumlu sinyal dahi gelmediğini kaydeden Puşkov, ilişkilerin yeniden canlanmasını beklemenin naiflik olacağını savundu.

Biden’ın ekibinin mevcut Başkan Donald Trump’ın ekibinden daha sert olduğunu kanıtlayacağını düşünen Puşkov, “Beyaz Saray’a gelecek yeni yönetimin atabileceği birkaç olumsuz adım var. NATO’nun faaliyetleri aktif hale getirilebilir, Ukrayna’yla o ülkedeki ABD askeri varlığının temini konusunda yeni anlaşmalar akdedilebilir, Karadeniz veya Azak Denizi’nde ABD üssü kurulabilir” ifadelerini kullandı.