Rus ordusu Menbiç’te YPG ile ortak devriye

Yayın tarihi: 18 Ocak 2019 Cuma 2:31 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2019 Cuma 2:48 pm

AA’nın “güvenilir yerel kaynaklarına” dayandırdığı habere göre, Rusya, Menbiç’in çevresinde bazı noktalarda bağımsız, bazılarında ise YPG ile ortak devriye atıyor.

Rusya, Menbiç’in çevresinde bağımsız ve YPG ile ortak devriye faaliyetlerinde bulunuyor. AA’nın “güvenilir yerel kaynaklarına” dayandırdığı habere göre, Rusya, Menbiç’in çevresinde bazı noktalarda bağımsız, bazılarında ise Bab Askeri Meclisi ile ortak devriye atıyor.

Ajansın geçtiği görüntülerde, Rus bayraklı zırhlı araçlar kullanan ordu armalı askerlerin, ilçenin güneybatısındaki Arima beldesinin kenar mahalleleri ve çevresinde devriye faaliyeti yürüttüğü görülüyor.

Rus ordusu Arima civarında ayrıca, Bab Askeri Meclisi ile ortak devriye gerçekleştiriyor. Ortak devriye faaliyetinin planlanıp yönetildiği karakoldaki toplantının görüntülerinde, iki katlı yapının çatısında YPG’nin de içinde bulunduğu Bab Askeri Meclisi bayrağı dikkati çekiyor. Görüntülerde karakolun dış duvarına asılan Rus bayrağı ile YPG ve YPJ’nin flamaları yan yana görülüyor.