Rus oligark: Restorana gidecek param kalmadı!

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 7:46 am - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 7:46 am

Rus oligark Mihail Fridman, Batı’nın yaptırımlarına maruz kalmasının ardından, Londra’da “restoranlara gidecek para bulamamaktan” yakındı.

Alfa-Bank’ın sahiplerinden Rus oligark Mihail Fridman, Batı’nın yaptırımlarına maruz kalmasının ardından, Londra’da “restoranlara gidecek para bulamamaktan” yakındı.

İspanyol El Pais gazetesine konuşan Fridman, İngiltere ve AB tarafından kendisine yönelik uygulanan yaptırımları eleştirdi.

Taksiye binmesi ve yiyecek satın alabilmesi için paraya ihtiyacı olduğunu belirten Fridman, “Aşırıya kaçmadan normal bir hayat sürmek için bu yeterli mi bilmiyorum. Kimseyi restorana bile davet edecek durumda değilim. Evde yemek yiyorum ve fiilen ev hapsindeyim” dedi.

Londra’da satın aldığı ve tadilattan geçirdiği evin masraflarını karşılayamayabileceğini söyleyen ünlü milyarder, “Sekiz yıldır Londra’da yaşıyorum, Büyük Britanya’ya ve diğer Avrupa ülkelerine milyarlarca dolar yatırım yaptım. Buna karşılık olarak her şeyime el koyuyorlar ve beni kovuyorlar” diye konuştu.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, Fridman ayrıca, Rus iş insanlarına yönelik yaptırımların verimli olmadığını belirterek, bunun popülist bir adım olduğunu ve iş insanlarını Rusya’ya geri dönmeye ittiğini söyledi.

Türkiye’nin Rus oligark planı yabancı basına anlatıldı