Ruja Ignatova FBI’en çok arananlar listesine adını yazdırdı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2022 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 2:13 pm

Milyarlarca dolarlık bir kripto para dolandırıcılığına imza atan “kripto kraliçesi” FBI’ın en çok arananlar listesine girdi.

Kripto pazarının hızla büyümesiyle birlikte bu pazarda dolaşan para trilyon dolarlara ulaşırken, hızla büyüyen bu pazardaki açıklıklardan faydalanarak kolay yoldan zengin olmayı amaçlayan kötü amaçlı kişilerin bu pazarı girmesi de kaçınılmaz oldu. İşte kripto pazarını kendisine hedef olarak seçen bu kişilerden biri de Ruja Ignatova’ydı.

Kendisini “kripto kraliçesi” olarak adlandıran Ruja Ignatova, bugün FBI’en çok arananlar listesine adını yazdırdı. FBI yetkilileri Ignatova’nın bu yeni statüsünü dün yayınlanan bir açıklamayla duyurdular.

kripto kraliçesi

 

Kripto kraliçesi, sonradan bir saadet zinciri olduğu ortaya çıkan OneCoin adlı kripto şirketinin parçasıydı. Kripto paraları kullanarak dolandırıcılık ve kara para aklama işlerine girdiği tespit edilen Ignatova, 2019 yılında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından suçlu bulundu ancak yakalanamadığı için cezaevine girmedi. O günden beri Ignatova için arayış sürüyordu.

OneCoin’deki saadet zinciri sayesinde yüklü bir miktar parayı alıp ortadan kaybolmayı başaran kripto kraliçesi, elindeki bu para gücü sayesinde bugüne kadar FBI’dan kaçmayı başardı. Ancak FBI’ın kendisini en çok arananlar listesine almış olması Ignatova’yı bundan sonra daha zorlu bir sürecin beklediğinin habercisi. Çünkü Ignatova artık dünyanın her yerinde kolluk kuvvetlerinin aradığı, fotoğrafları güvenlik görevlilerinin elinin altında bulunan bir suçlu olacak.

Bulgaristan merkezli kripto şirketi OneCoin, sıradan bir kripto madenciliği şirketi görünümü altında, 2014-2016 yılları arasında 3.78 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı. Ancak daha sonra yapılan açıklama şirketin coinlerinin aslında değersiz olduğu, yatırımcıların kandırıldığı ortaya çıkmıştı. Bu iki yıllık süreçte şirketin başındaki 2.5 milyar doları zimmetine geçirdiği tahmin ediliyor.

Apple yöneticisi: “Samsung iPhone’u kopyaladı”