Ruhsar Pekcan hakkında bir suç duyurusu daha!

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2021 Cuma 6:11 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2021 Cuma 6:12 pm

HKP geçtiğimiz günlerde kendi şirketi üzerinden bakanlığa dezenfektan satan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. HKP, Pekcan hakkında çıkan “Görevi Kötüye Kullanma”, “İrtikâp”, “Zimmet” ve “Kamu Görevlisinin Ticareti” iddiaları üzerine yeniden suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Ruhsar Pekcan’a dair medya organlarında çıkan ve yine öncekine benzer bir usulsüzlük yaptığından dolayı yeni bir suç duyurusunda bulunmamız gereği hâsıl olmuştur” denildi.

“GÖREVİ KÖTÜYE EŞİ LEHİNE ZİMMET SUÇUNA DEVAM ETMİŞ”

Dilekçede, Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanlığı görevine getirildikten sonra kiraladığı daireye bakanlığın bütçesinden 380 bin TL harcaması hakkındaki haber hatırlatıldı ve Pekcan’ın eşi ile ortak olduğu şirketin gümrüklerde yüzde 8, rakiplerinin yüzde 18 oranında KDV ödemesi hakkında ise “Ruhsar Pekcan bakanlık görevini kullanarak eşi lehine zimmet suçu işlemeye de devam etmiş gözüküyor” denildi.

Avukatlar dilekçelerinde, Ruhsar Pekcan hakkında soruşturma yürütülerek kamu dava açılması talep edildi.

CHP, Ruhsar Pekcan için harekete geçti

“PİŞKİN PİŞKİN KAMU MALI HIRSIZLIĞINA DEVAM EDİYOR”

Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı.

Çolak şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Ticaret Eski Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında bir suç duyurusunda daha bulunduk. Biliyorsunuz daha önceden eşinin şirketindeki dezenfektanları bakanlığa satması ortaya çıktı ve Tayyip Erdoğan da bu bakanı görevden almak zorunda kaldı. Fakat sonradan bu bakanın suçları gündeme geldi. Bu suçlardan bir tanesi, kendisi bakan olur olmaz bakanlığın karşısında kiraladığı dairenin dekorasyonunu yapıyor 380 bin liraya. Bu 380 bin lira gerçekten uçuk bir rakam ve bakanlık bütçesinden yaptırıyor. Benim şuan oturmuş olduğum evin fiyatı bile 380 bin lira değil. Bir iç dekorasyon nasıl bu kadar olur. Onu çok fazla irdelemesek bile sadece bakanlık bütçesinden bu masrafları yapması bakan açısından suç oluşturur. Kaldı ki kendisi bakanlık görevinden alındıktan sonra daireyi boşaltması istendiği halde de: ‘O kadar masraf yapıldı ki iki ay sürem daha var burada kalayım’ diye pişkin pişkin kamu malı hırsızlığına devam ediyor. Sanki cebinden yapmış gibi masrafları.”

Ruhsar Pekcan hakkında suç duyurusu

“TÜM BUNLAR AÇIKMA SUÇ OLUŞTURMAKTADIR”

“Ruhsar Pekcan’ın suçları bununla da bitmiyor” diyen Çolak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bakanlığı bir aile şirketi gibi yönetiyorlar ve kendi ailesinin şirketine de haksız kazanç elde ediyorlar. Örneğin Ticaret Bakanlığı’nın denetim ve sorumluluğunda olan gümrüklerde rakip firmalara yüzde 18 KDV uygulanırken, kendi firmalarına da yüzde 8 KDV uygulatıyorlar. Eşinin yönetim kurulu başkanı olduğu Nanoksia firması.

Bunun dışında bir suçu daha var Ruhsar Pekcan’ın ABD’de de ki Washington Ticaret Müşavirliği’ne getirdiği Ahmet Necati Karışman hakkında yine bir suçu var. Bu kişi Amerikan pasaportu taşımaktadır. Ve Türkiye’ye giriş çıkışlarda da Amerikan pasaportunu kullanıyor. Amerikalılar bile buradaki anormalliği ortaya çıkardı. Dışişleri Bakanlığı’na başvuru yapıyorlar. Amerikan pasaportu taşıyan birine böylesine ayrıcalık tanıyamayacaklarını bildiriyorlar. Ve şuanda aynı kişi, Karışman Toronto’da görevlendiriliyor ve 10 bin dolar üzerinde maaş alıyor.

Yine Ruhsar Pekcan eşinin Nanoksia firmasının ürettiği dezenfektanların bayiliğini de Başdanışmanı Cevat Alagöz’e yaptırıyor. Dolayısıyla bütün bunlar mevcut yasalara göre açıkça suç oluşturmaktadır.

Bu nedenle Ruhsar Pekcan hakkında TCK’nin 250. Maddesinde öngörülen irtikâp suçundan suç duyurusunda bulunduk. Çünkü 380 bin liralık harcamayı kamuya yıkmıştır. Bunun dışında KDV hırsızlığı noktasında da TCK 247’de öngörülen zimmet suçundan. Kamu Görevlisinin Ticaret yapması da suçtur. TCK 259’da suç olarak tanımlanmıştır. Ve usulsüz atamaları nedeniyle de görevi kötüye kullanmak suçlarından Halkın Kurtuluş Partisi olarak suç duyurusunda bulunduk bugün itibariyle.”

SARAY, “YANLIŞ YAPANIN YANINA KÂR KALAMAMASINI İSTEYEN BİR EKİBİZ” DEMİŞTİ

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim duruşumuz bellidir. AKP’yi kıymetli kılan, 18 yıllık iktidarında yanlış yapan kim varsa gereğini yapmasıdır, milletiyle olan bağını koparmamasıdır. Biz milletimize yanlış yapan kim olursa olsun gereğini yaparak şimdiye kadar gelen bir ekibiz. Yanlış yapanın yanına kar kalmamasını isteyen, önemseyen bir ekibiz” ifadelerini kullanmıştı

AKP’den “Ruhsar Pekcan yargılanacak mı?” sorusuna yanıt