‘Ruhsar Pekcan araştırılsın’ teklifi yine TBMM’de reddedildi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 6:43 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 6:43 pm

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevini kötüye kullandığı hakkında muhalefet partilerinin TBMM Genel Kurulu’nda verdiği öneri, geçen hafta verilmesinin ardından tekrar reddedildi. Muhalefetin diğer önerileri de Genel Kurul’da yapılan oylamalarla kabul görmedi.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP, HDP ve İYİ Parti’nin, gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. Genel Kurul’da, gündem dışı konuşmaların ardından partilerin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı. CHP’nin, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevini kötüye kullandığıyla ilgili iddiaların araştırılması hakkında verdiği önergenin bugün ele alınmasına dair grup önerisi ile ilgili söz alan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ruhsar Pekcan’ın, eşine ait şirket ile ilgili ticaretinin kanunen yasak olduğunu ileri sürdü.

Ruhsar Pekcan araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

‘BU VEBAL HEM AK PARTİ’NİN HEM DE MHP’NİN BOYNUNDA KALIR’

Bu ticaretin nüfuz ticareti olarak adlandırıldığını savunan Tanal, “Eski Bakan çıkıp diyor ki ‘Evet ben bu sözleşmeyi yaptım, bu malı da bakanlığa satın aldım’ diyor. Böylece suçu ikrar ediyor. Bu nüfuzunu kullandığını ortaya koyuyor. Soruşturma açılması için Millet İttifakı olarak bizim oylarımız yetmiyor. Eğer soruşturma izni verilmezse bu vebal hem AK Parti’nin hem de MHP’nin boynunda kalır” diye konuştu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kamuda denetimsiz alanların oluşturulduğunun yoğun şekilde görüldüğünü ileri sürdü.

Bu uygulamaların derhal ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Öztürk, “Kamu kurumlarının çok azının denetlenebilmesi ne yazık ki ülkemizin normali haline dönüştürülmüştür. Konunun özelinde eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kendisi ve eşinin ortağı olduğu firmaya ticari çıkar sağlamıştır. Kamu yönetiminde güçlü denetim şarttır” dedi.

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç da eski ticaret bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili iddialar konusunda AK Parti’nin neden sessiz olduğunu merak ettiğini söyledi.

‘BAKANIMIZI İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞMAK FARKLI AMAÇLARA HİZMET EDİYOR’

AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik eski Ticaret Bakanı Pekcan’ın salgın sürecinde Türkiye’de gerekli olan koruyucu malzemelerin temini konusunda canla başla çalıştığının altını çizen Çelik, “Bakanımızı itibarsızlaştırmaya çalışmanın farklı amaçlara hizmet ettiğini düşünmekteyim. Bununla ilgili elinde bilgi ve belge olduğunu iddia edenlerin konuyu yargıya taşımaları gerekmektedir” diye konuştu.

ÖNERİ YİNE REDDEDİLDİ

HDP’nin ‘Cinsiyet eşitsizliği’, İYİ Parti’nin ‘Rize ilinde yaşanan işsizliğin nedenleri’nin araştırılması önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerileri de kabul edilmedi.

Daha sonra dün görüşmeleri tamamlanan bazı uluslararası anlaşmaların oylamasına geçildi.