Ruhi Karadağ gözaltına alındı

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 3:11 pm - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 3:24 pm

Gazeteci, yazar ve yönetmen Ruhi Karadağ, bir kitabında “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla gözaltına alındı.

Kültür Servisi’nin haberine göre, gazeteci, yazar, yönetmen ve fotoğrafçı Ruhi Karadağ, annesinin rahatsızlığı nedeniyle Londra’dan İstanbul’a geldiği İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda yazdığı bir kitapta “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Pazarcık Sulh Ceza Hakimliği’nin hakkında yakalama kararı çıkardığı ‘Bir Şey Yapmalı’, ‘Gölge Oyunu’, ‘Simurg’ gibi yapımlarda imzası olan Karadağ’ın, yazdığı bir kitapta “terör örgütü propagandası” yaptığı iddia edildi. Karadağ’ın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

RUHİ KARADAĞ KİMDİR?

Ruhi Karadağ, 1966’da Kahramanmaraş Pazarcık’ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Karadağ, okurken fotoğraf kulübüne dâhil oldu. Birçok fotoğraf sergisine katılan ve fotoğraf üzerine seminerler veren Karadağ’ın ilk fotoğraf ve yazıları Nokta ve Aktüel dergilerinde yayımlandı. Daha sonra çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Karadağ’ın “Anadolu’da Kadın” adlı sergisi Almanya’nın çeşitli kentlerinde gösterildi.

Karadağ, 1994’te televizyon gazeteciliğine geçiş yaptı. Haber programlarının yanı sıra ‘A Takımı’, ‘Bam Teli’ ve ‘Teke Tek’ gibi ödüllü televizyon programlarının ekibinde yer aldı.

TV haber merkezlerinde çalışan, televizyon programları yöneten, reklam filmleri çeken ve belgeseller hazırlayan Karadağ ayrıca ‘Zerda’ ve ‘Aliye’ dizilerinde yapım koordinatörlüğü görevini yürüttü. ‘Gölge Oyunu’ (1998), ‘Bir Şey Yapmalı’ (1998), ‘Gayrimuayyen’ (2000), ‘Bizim Çocuklar’ (2004), ‘Simurg’ (2011) gibi yapımlara imza attı. 2005’te kendi film şirketini kuran Karadağ, halen yönetmenlik, yapımcılık ve yazarlık yapıyor.