Rufai tarikatında vücuduna şiş batırdığı çocuklar koruma altına alındı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 11:41 am - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 2:52 pm

Şanlıurfa Sırrın Mahallesinde Rufai tarikatında zikir töreninde 4-5 yaşındaki çocukların karnına şiş batırıldı. Çocukların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.

Şanlıurfa’da bulunan Rufai tarikatının zikir görüntüleri gündem oldu. Görüntülerde Rufai tarikatı mensupları şişleri ağızlarına sürüp tükürükleriyle ıslatıp, 3-5 yaşındaki çocukları vücuduna batırdı.

Anadolu’nun ilk tarikatlarından olan Rufai tarikatı şeyhleri şişlemeyi, kerametler içerisinde ‘çerez’ gibi görüyor ve “Allah rızası ve keramet için” yapıldığını savunuyor.

Suriye merkezli Haznevi tarikatı Gaziantep’te külliye açtı! Müritler akın etti

DEVLET KORUMASINA ALINDILAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırıldığı görüntülerle ilgili, olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve söz konusu çocukların devlet koruması altına alındığını duyurdu.

 

ŞANLIURFA BAROSU’NDAN SUÇ DUYURUSU

Şanlıurfa Barosu, ‘zikir’ adı altında çocuklara şiş batırılması görüntüleriyle ilgili suç duyurusunda bulunacak.

Şanlıurfa Barosu konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Basına yansıyan görüntülerde ilimizde çocuklara eziyet edildiği görülmektedir. Kamu makamları tüm çocukları koruma yükümlülüğü gereğince etkili ve süratli bir şekilde çocukları korumak için harekete geçmelidir. Çocuklara eziyet eden kişiler hakkında Şanlıurfa Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.” ifadelerine yer verdi.

 

NEDEN ŞİŞ SOKUYORLAR?

Seyyid Ahmed er Rüfâi, Muhammed peygamberin elini öpünce, müridleri de bu nimetten istifade etmek istemişler, ancak bu durum gerçekleşmeyince üzülmüşler ve ellerine geçirdikleri tahta parçası, bıçak ve demirle vücutlarına vurmaya başlamışlar. Bir kısmı da ateşle vücudunu dağlamaya çalışmış. Şeyh çadıra girince bu durumu görünce hayret etmiş. Bunun üzerine şöyle dua etmiş, “ Ya Rab, tarikatıma girenlere, bu sırrı bahşeyle!”.

Bu durum tarikat mensuplarında baki kalmıştır. Buna “Bürhan” denilir.