RTÜK sansürü öncesi son Demokrasi Arenası

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 9:08 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2022 Cumartesi 12:47 am

Duayen Gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 5 haftalık yayın durdurma yasağı öncesi son kez izleyiciyle buluştu.

TELE1’de yayınlanan Demokrasi Arenası programının bu haftaki konukları  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Korkusuz Gazetesi Yazarı Hüsnü Mahalli, Avukat Murat Ergün ve Halk TV Sunucusu Ayşenur Aslan oldu.

Gazeteci Sedef Kabaş‘ın Demokrasi Arenası’ndaki sözleri sonrası olağanüstü toplanan RTÜK TELE1’e ağır para cezaları verdi. Kurul, Demokrasi Arenası’nın 5 hafta yayınlanmaması yönünde karar verdi. Programda ilk olarak söz konusu RTÜK yasakları ele alındı. Dündar, yasakların halkın haber alma hakkının gaspı olduğunu söyleyerek “Ben Sayın Berat Albayrak’ın adını çokça kullanılan ‘damat’ sözcüğüyle birlikte anmamış bir insanım. Bir nevi küçük düşürücü bir niteleme olduğuna inanarak o sözcüğü telaffuz etmemişim. Hanımefendi hakkın da… Arasınlar tarasınlar acaba bir cümle kullanmış mıyım? Acaba çocukları gündeme getirmiş miyim televizyon programlarında? Lütfen incelesinler” ifadelerine yer verdi.

 

ABD’DEKİ MANİDAR ANI: YARGIÇ, SEYİRCİYİ DÜNDAR’DAN MAHRUM BIRAKAMAM DEDİ

Uğur Dündar ABD’deki manidar anısını şu sözlerle anlattı:

“Amerikan yargıç dedi ki, Arena programının seyircisini Uğur Dündar’dan mahrum etme hakkına sahip değilim dedi. Bunu Amerikan yargıcı söylüyor. Sansür yapamam diyor.

Beni bir buçuk gün linç ettiler. Tehditçi Dündar dediler. Kimi tehdit etmişim biliyor musunuz? Keser döner sap döner gün gelir hesap döner demişim”

Programın ilerleyen saatlerinde canlı yayına bağlanan Gazeteci Ayşenur Arslan, “Gazeteciler ve medya ayağa kalkmazsa daha çok kapatılırız” ifadelerini kullandı.

 

“KORİDORDA BEKLERKEN İHA TUTUKLANDIĞIMI YAZDI”

Hüsnü Mahalli ise “Mahkeme koridorlarında beklerken, İHA benim tutuklandığımı yazdı” diyerek medya eleştirisinde bulundu; “Bakanın açıklamasından sonra hangi yargıç Sedef’e özgürsün diyebilir?” şeklinde konuştu.

MÜJDAT GEZEN YAYINA BAĞLANDI

TELE1 canlı yayınınca bağlanan usta oyuncu ve sanatçı Müjdat Gezen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kar fırtınası sırasında yemek yediği anlara ilişkin ortaya çıkan MOBESE görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

KARAİSMAİLOĞLU’NA GÖNDERME

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı kargo bölümünde çöken çatı için, işçilerin can güvenliğini hiçe saydıklarını itiraf etti. Karaismailoğlu, 30 santim karda işçilerin üzerine düşen çatı için, ‘Zaten yıkılacaktı’ dedi. Konuya değinen Müjdat Gezen, taklit ederek sanatçı kimliğini konuşturdu. Gezen, “50 yıllık hikaye” diyerek Karaismailoğlu’na şu şekilde göndermede bulundu:

 

 

RTÜK’ten TELE1’e ceza yağdı! Hedef basın özgürlüğü

Uğur Dündar’dan yayın yasağı öncesi izleyicilere çağrı