RTÜK, TELE1 ve NOW’a ceza yağdırdı. RTÜK, TELE1’e canlı yayına konuk olarak katılan Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun sözlerini gerekçe olarak göstererek yüzde 2 para cezası verdi.

RTÜK, TELE1 ve NOW’a para cezaları yağdırdı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TELE1 ve NOW’a verdiği cezaları X sosyal medya hesabından duyurdu. İlhan Taşçı’nın paylaşımlarına göre, RTÜK, TELE1’e verilen cezanın gerekçesi olarak, canlı yayına katılan Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçiler için yaptığı “sarayın kapıkulu” değerlendirmesini gösterdi. RTÜK, Serdaroğlu’nun sözleri nedeniyle TELE1’e yüzde 2 para cezası verdi.

RTÜK yine ceza yağdırdı

NOW’A ISTAKOZ VE TORPİL HABERLERİ NEDENİYLE CEZA

Taşçı, RTÜK’ün NOW’a verdiği cezaların nedenlerini de açıkladı. Taşçı’nın paylaşımına göre, RTÜK, NOW’a Eski Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Bilal Erdoğan ile AKP milletvekili Şebnem Bursalı’nın ıstakoz paylaşımına ilişkin yazışmasının cep telefonu görüntüsünü haberleştirmesi nedeniyle yüzde 2 ceza verdi.

Taşçı paylaşımında , RTÜK’ün, NOW’a ikinci bir cezanın da verildiğini duyurdu. Taşçı, RTÜK’ün NOW’a, Adalet Bakanı Yardımcısı’nın torpil taleplerini içeren telefon mesajlarının haberleştirilmesi gerekçesiyle de yüzde 2 para cezası uyguladığını aktardı.

Taşçı’nın paylaşımları şöyle:

1- RTÜK’ten ıstakoz haberine ceza
Eski Sanayi Bakanı Varank’ın Bilal Erdoğan ile AKP milletvekili Şebnem Bursalı’nın ıstakoz paylaşımına ilişkin yazışmasının cep telefonu görüntüsünü haberleştiren Now TV’ye özel hayatın gizliliğini ihlalden % 2 para cezasına karar verildi.

2- RTÜK, torpili değil torpil haberini cezalandırdı!
Adalet Bakan Yardımcısının görevde yükselme sınavında torpil taleplerini yanıtladığına ilişkin cep telefonu görüntülerini yayınlaması nedeniyle de Now Tv’ye %2 para cezası verdi.

3- RTÜK ayrıca TELE1’e konuk olarak katılan Rıfat Serdaroğlu’nun kimi siyasetçiler için “sarayın kapıkulu” değerlendirmeleri nedeniyle eleştiri sınırını aşmaktan % 2 para cezasına karar verdi.