RTÜK’ten animasyon filmi ‘Sosis Partisi: Gıdatopya’ya ceza

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:18 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:18 pm

RTÜK, hakkında “sapkınlık” gerekçesiyle inceleme başlatılan “Sosis Partisi: Gıdatopya” adlı animasyona üst sınırdan oy birliğiyle katalogdan çıkarma ve idari para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Prime Video’nun Türkiye kataloğunda yer alan, “Sosis Partisi: Gıdatopya” isimli animasyona katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası verildi.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, kurulun haftalık olağan toplantısında, internet üzerinden dijital yayıncılık yapan Amazon Prime Video platformunda yayınlanan bir animasyonu gündeme aldığı belirtildi.

KARAR OY BİRLİĞİYLE VERİLDİ

Animasyon filmi inceleyen kurulun, kararını oy birliğiyle verdiği vurgulanan açıklamada, “İnsan soyunu ortadan kaldırdıktan sonra, gıdalar kendi ütopyalarını yaratmaya girişir’ şeklinde bir tanıtımla açıklanan yapımda ahlak dışı çarpık ilişkilerin resmedilmesi RTÜK üyelerinin tamamının tepkisini çekti” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yapılan müzakereler sonucunda Prime Video logolu ve Amazon Turkey Video Dijital Yayıncılık Anonim Şirketi unvanlı isteğe bağlı medya hizmet sağlayıcı kuruluşun 6112 sayılı Kanunun 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan ‘Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz’ hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.”

RTÜK’ten ‘Gıdatopya’ animasyonuna ‘sapkın içerik’ incelemesi

Sosis Partisi: Gıdatopya, RTÜK

RTÜK, hakkında “sapkınlık” gerekçesiyle inceleme başlatılan “Sosis Partisi: Gıdatopya” adlı animasyona üst sınırdan oy birliğiyle katalogdan çıkarma ve idari para cezası verdi.

Kaynak: İHA