RTÜK’ten TELE 1’e skandal tebligat

Yayın tarihi: 4 Nisan 2020 Cumartesi 6:18 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2020 Pazar 2:58 am

Tele 1 TV’ye RTÜK’ün verdiği cazanın tebligatı, haftanın son günü, yani 3 Mart 2020 Cuma tarihinde, öğleden sonra yapıldı. Tebligatta, Can Ataklı’ın sunduğu’ Gün Başlıyor’ programının 5 gün süreyle durdurulması kararının 6 Nisan Pazartesi sabahı 07. 00’de uygulanması isteniyor.

Bu durumda, hafta sonu yani Camartesi Pazar günleri adli ve idari mahkemeler kapalı olduğu için “yürütmenin durdurulması” istemiyle dava açacak hiç zaman tanınmamış oluyor. Bu durum, televizyon yayıncılığı ve RTÜK tarihinde bir ilk oluşturuyor.

Hukukçular bu gelişmeyi hak ihlaline neden olan, hubuk dışı ve “tam anlamıyla skandal niteliğinde” bir tutum olarak değerlendiriyor.

Dahası, beş gün boyunca sabahları 2 saat 30 dakika boyunca RTÜK’ün gönderdiği belgeseller yayınlanacak. Bu belgeseller ise ayrı bir skandal niteliği taşıyor. Çünkü RTÜK’ün gönderdiği 25 civarındaki belgesellerin yüzde 70’i Diyanet’e ait dinsel videolar. RTÜK yönetimi adeta/sanki kasıtlı ve husumet taşıyan bir tutum takınıyor.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Cuma günü haftanın son 18 Dakika programında bu olayı değerlendirdi. Yanardağ, RTÜK’ün bu hukuk dışı tutumuyla mücadele edeceklerini vurguladı.

İlgili bölüm şöyle: