RTÜK üyesi Taşçı’dan ‘Teşkilat’ başvurusu: İşlem yapılsın

Yayın tarihi: 14 Aralık 2021 Salı 12:35 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2021 Salı 12:35 pm

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TRT’de yayınlanan Teşkilat dizisinde ‘terörist’ bir karaktere kullandırtılan “Geliyor gelmekte olan” söylemi için RTÜK’e başvurarak işlem yapılmasını istedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, TRT’de yayınlanan Teşkilat isimli dizide, CHP ile özdeşleşen “Geliyor gelmekte olan” ifadelerinin ‘terörist’ bir karaktere söyletilmesine ilişkin RTÜK’e başvurdu. Taşçı, söz konusu ifadenin ‘terörist’ bir karaktere söyletilerek algı operasyonu yapıldığını, RTÜK’ün bu konuda işlem yapması gerektiğini savundu.

“BU SÖZLER SENARYOYA ÖZELLİKLE İLİŞTİRİLMİŞ”

TRT’de yayınlanan dizide kullanılan ‘geliyor gelmekte olan’ söyleminin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sık sık kullanıldığını hatırlatan Taşçı, “Senaryosuna ve dizinin akışına bakıldığında bu sloganın kullanılmasının bir anlamı olmadığı, tüm ülkenin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığını bildiği bu sözlerin senaryoya “özellikle iliştirildiği” çok açık bir biçimde anlaşılmaktadır. Hele hele bu söylemin dizideki terörist karaktere söylettirilmesi planlı bir algı operasyonunun parçası olduğu çok net görülmektedir. Ülkenin ana muhalefet partisiyle özdeşleşmiş bir siyasi söylemin terörist bir karakterin diline iliştirilmesi, hem Cumhuriyet Halk Partisi’ni hem de onun lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu kriminalize etme çabasının TRT ekranlarına yansımasıdır” dedi.

“DEMOKRATİK FAALİYETLERİ TERÖRLE BAĞDAŞTIRMAYA ÇALIŞMAK PERVASIZLIK”

Taşçı, verdiği dilekçede sözlerini şöyle sürdürdü: “Medya hizmet sağlayıcının kamu yayıncısı olması ve bu ülke halkının vergileriyle yayın yaptığı göz önüne alınırsa tarafsız olması, her partiye eşit mesafede durması gerektiği kendi özel yasasının emri, toplumun da beklentisidir. Ancak, 83 milyon yurttaşın vergileriyle yayıncılık yapan TRT’nin geçmişteki yayın içeriklerine bakıldığında çokta şaşırtıcı olmadığı açıktır, RTÜK’ten beklenense yasasının gereğini yerine getirerek toplumu şaşırtmasıdır.

Ülkenin ana muhalefet partisi CHP’nin ve lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasal görevini yerine getirmek üzere yürüttüğü demokratik faaliyetleri halkın gözünde terörle bağdaştırmaya çalışmak pervasızlıktır. Bunun aksini iddia etmek ise halkın zekasıyla açıkça alay etmektir. Toplumda da büyük infiale neden olan bu yayın ile söz konusu medya hizmet sağlayıcının yayın etik ilkelerini hiçe saydığı ve bu ihlale ortak olduğu açıkça görülmektedir. Söz konusu programla ilgili derhal değerlendirme raporu düzenlenerek ilk Üst Kurul toplantı gündemine alınması hususunda gereğini arz ederim.”

TRT, Kılıçdaroğlu’nun “Geliyor gelmekte olan” sloganını “komplocu” karaktere söyletti”