RTÜK Üyesi İlhan Taşçı: Hiçbir zaman susmayacağım ve en yakın zamanda mahkemeye başvuracağım

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 8:00 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 8:00 pm

Evren Özalkuş’un sunduğu Ana Haber’in bugünkü konuğu, RTÜK üyesi İlhan Taşçı oldu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in isteği üzerine toplantıya alınmayan Taşçı, “RTÜK, halkın aydınlatılmasını engellemeye çalışıyor” dedi.

İlhan Taşçı konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bugün yaşananların bir de perde arkası var. Kamuoyunun bildiği üzerine Ebubekir Şahin, televizyon kanallarına yangın görüntülenmemesi için mektup gönderdi. Ben de son 2 hafta içerisinde yaşanan rahatsızlıkları gördüm. Öncelikli olarak, idari dosyalar tanımlanan dosyaların müzakerelerine başlandı ve ikinci aşamada benim yapmış olduğum sosyal medya paylaşımları nedeniyle benim katılmam için Kurul’a oylama yapılması için teklifte bulundu” dedi.

Sayısal çoğunluğun kullanılarak toplantıya alınmadığını ifade eden Taşçı, “Böyle bir kararın çıkarılabilmesi hukuken mümkün değil. Yapılan müzakerelerin içeriğini kamuoyuna açıklama yasağı vardır. Toplantıya katılmamam için alınan bir karar varken, nasıl kamuoyu ile bilgiyi paylaşabilirim?” dedi.

“BECERİKSİZLİKLERİ YÜZÜNDEN TÜRKİYE YANIYOR”

Bugünkü müzakereye katılamamış olmasının kendisi rahatsız etmeyeceğini söyleyen Taşçı, “Benim şu an size katılıp bir şeyler anlatmam da işimin bir parçasıdır” dedi. Antidemokratik bir uygulamanın varlığına dikkat çeken Taşçı, en kısa sürede mahkemelere başvuracağını ifade etti.

“Beceriksizlikleri yüzünden Türkiye günlerdir yanıyor ve bunun halk tarafından bilinmesi istenmiyor” diyen Taşçı, kamuoyunu işi gereği aydınlattığını da vurguladı.