Şiddeti görmeyen RTÜK iki kadının öpüşmesine ceza kesti!

Yayın tarihi: 24 Eylül 2019 Salı 10:52 am - Güncelleme: 24 Eylül 2019 Salı 2:37 pm

RTÜK Üyesi Bildirici, bir dizide iki kadının saniyelik öpüşme görüntüsüne “genel ahlaka aykırı olduğu” gerekçesiyle ceza vermesine itiraz etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi Faruk Bildirici, RTÜK’ün şifreli Fox Life kanalındaki 9-1-1 adlı dizide iki kadının saniyelik öpüşme görüntüsüne “genel ahlaka aykırı olduğu” gerekçesiyle beş kez yayın durdurma cezası vermesine itiraz etti.

Karara muhalefet şerhi koyduğunu sosyal medya hesabından da yazan Bildirici, “Geç bir saatte ve şifreli kanalda yayınlanan görüntülerin çocuk ve gençleri etkileyeceğini söylemek gerçekçi olamaz. RTÜK’teki çoğunluğun ahlak anlayışı dayatılıyor. Amerikan insanlarının yaşamlarından kesitler içeren bir dizi elbette Türk aile yapısına uygunluk olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kulis | Faruk Bildirici: ODTÜ bilim yuvası, bu iktidar buna karşı

Bildirici, uzman raporunda ihlalin konusu olarak eşcinsel ilişkinin konu edilmesinin yazılması ve bu gerekçeyle ceza verilmesini ise ayrımcılık olarak nitelendirdi. “Eşcinselliğin konu edilmesi başlı başına ihlal konusu olamaz. Eşcinsellik bir yönelimdir” dedi.