RTÜK Osman Öcalan’ın mimiklerini neden görmedi?

Yayın tarihi: 22 Aralık 2022 Perşembe 7:10 am - Güncelleme: 22 Aralık 2022 Perşembe 10:58 am

İktidarın baskı ve sansür aygıtı RTÜK dün TELE1, Halk TV, Fox ve Habertürk’e ceza yağdırdı. Halk TV’ye “terörü mimikle övmek” iddiasıyla ceza veren RTÜK, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına sessiz kalmıştı.

RTÜK dün bağımsız kanallara ceza yağdırdı.

TELE1’de Prof. Dr. Emre Kongar ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza hakkında ‘halkın iradesine darbe’ nitelemesi nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi. Yine TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programı nedeniyle de yüzde 3 para cezası verildi.

YENİ CEZA YÖNTEMİ! “TERÖRÜ MİMİKLE ÖVMEK”

En absürt ve dün tartışmaya yol açan cezayı da Halk TV’ye verdi. Halk TV’de yayımlanan Medya Mahallesi programına 3 ayrı ceza verildi. Ceza gerekçesi de hayli ilginçti. Yayında “terör mimikle övüldüğü” iddiasıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezası verilmesine hükmedildi. Aynı programın farklı tarihlerdeki 2 ayrı yayınına da yüzde 3 para cezası verildi.

Habertürk ve Fox’a da farklı gerekçelerle para cezası verildi.

Her seçim öncesi bağımsız medyaya karşı cezaları bir sopa gibi kullanan RTÜK, iktidara yakınlığı ile bilenen kanalları sürekli görmezden geliyor.

Sabah kuşaklarında toplumun tepkisini çeken programlarda bazen cinayetler bile bütün detayları ile veriliyor, yayın yasakları bile çiğneniyor.

RTÜK yeni ceza yöntemi buldu! “Terörü mimikle övmek”

TRT’DE YAYINLANAN RÖPORTAJ BAĞIMSIZ MEDYADA YAYINLANSA NE OLACAKTI?

Aynı RTÜK TRT’ye de ceza vermemişti. İstanbul seçimleri öncesi kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan, TRT’ye çıkarıldı. İstanbul seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Öcalan’a uzun bir süre ayrıldı ve Öcalan’ın bu açıklamaları TRT’de naklen yayınlandı. Ardından bu görüntüler iktidarın bütün kanallarında da haberleştirildi. Dün mimikle cezalar yağdıran RTÜK bu görüntüler bağımsız medyada yayınlasa kafasını kuma gömer miydi?