RTÜK, ‘LGBT karşıtı yürüyüş’ videosunu onaylanmadan kamu spotu olarak yayımladı!

Yayın tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 9:36 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2024 Çarşamba 9:46 pm

Haber: Haber Merkezi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, toplantıda kabul edilmemesine rağmen LGBTİ+ karşıtı yürüyüşün tanıtımı için yapılan kamu spotunun resmi sitede yayınlanmasına izin verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu geçen hafta yaptığı toplantıda, 15 Eylül’de İstanbul’da yapılacak LGBTİ+ karşıtı yürüyüşün tanıtım filminin ‘kamu spotu’ olarak televizyon kanallarında gösterilmesi konusunu masaya yatırdı.

Kamu spotunun yayınlanması kararı, yapılan oylama sonucu kabul edilmeden bugünkü toplantıya kaldı ancak buna rağmen RTÜK’ün resmi sayfasında yer aldı.

RTÜK’te görüşülmesine ve dörde karşı dört oy çıkmasına karşın kamu spotuyla ilgili bilginin RTÜK’ün resmi sayfasındaki listede yayınlanması dikkat çekti.

Listede videoya ilişkin “15 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenecek olan ‘Büyük Aile Buluşması ve Sessiz Yürüyüşü’ etkinliğini hakkında kamuoyunu bilgilendirmek” ifadeleri yer aldı.

LGBT “AYAĞA KALKIN” DENİLEREK HEDEF GÖSTERİLDİ

RTÜK tarafından yayımlanan videoda, LGBT için “Sosyo kültürel terör” ifadeleri kullanıldı. “Uyanın, ayağa kalkın” çağrılarının da yer aldığı videoda LGBT hedef gösterildi. Videodaki, “Siper edin gövdenizi” cümleleri ise ayrıca dikkat çekti. Videoda ayrıca 15 Eylül’de düzenlenecek olan LGBT karşıtı yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

RTÜK Başkanı’ndan Narin haberlerine ilişkin açıklama: Bu son ikazımız…

Kaynak: HABER MERKEZİ