‘RTÜK kararı 2019’daki fişleme raporunun uygulaması’

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 2:55 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 2:55 pm

RTÜK üyesi Okan Konuralp, uluslararası haber sitelerine lisans başvurusu için 72 saat süre tanınması kararına “2019’daki fişleme niteliğindeki raporunun bir uygulaması” tepkisini gösterdi.

RTÜK, bugün uluslararası haber sitelerinin yayın lisansları gündemi ile toplandı. Kurul uluslararası haber kuruluşları VOA, DW ve Euronews’e lisans başvurusu için 72 saat süre tanıdı.

Kararı sosyal medya hesabından paylaşan RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Okan Konuralp, “Oyçokluğuyla alınan karar SETA’nın 2019’daki fişleme niteliğindeki uluslararası medya raporunun bir uygulaması. Lakin, uluslararası medyanın baskılanmasına yönelik bu hamle de başarısızlığa mahkumdur” dedi.

SETA’NIN 2019’DAKİ RAPORU

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), 2019 tarihli ve “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı raporunda; aralarında DW Türkçe, Amerika’nın Sesi ve EuroNews’in de bulunduğu uluslararası basın kuruluşlarının Türkçe servislerinin yayınlarını incelemişti. Rapor, pek çok basın meslek kuruluşunun tepkisini çekmişti. “Gazetecilerin hedef gösterildiği” suçlamasıyla SETA hakkında suç duyurusunda suç duyurusunda bulunulmuştu.